- Aistė Ivanovaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
"Pagal senas tradicijas kepti duoną sudėtingiau. Tačiau į krosnis šauname tik natūralaus raugo kepinius. Triūsą atperka pirkėjų padėkos", – džiaugėsi "Garliavos duonos" savininkas Petras Niuniava.
"Pagal senas tradicijas kepti duoną sudėtingiau. Tačiau į krosnis šauname tik natūralaus raugo kepinius. Triūsą atperka pirkėjų padėkos", – džiaugėsi "Garliavos duonos" savininkas Petras Niuniava.
Kepa be chemikalų
Jonučiuose 1992 m. įsikūrusi įmonė veiklą pradėjo nuo šakočių. Jų receptą iš Raseinių rajono, Viduklės, parvežė P.Niuniavos tėtis. Vėliau garliaviečiai ėmė kepti natūralaus raugo duoną.
Dvi paras rauginama duona yra be jokių chemikalų. Naudojamos tik aukščiausios kokybės natūralios žaliavos. Duona nesukelia skrandžio rūgštingumo.
Garliaviečių batonai, konditerijos gaminiai ir įvairių rūšių duona parduodama Vidurio ir Pietų Lietuvoje, keliauja į Airiją, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Norvegiją.
Daugiausia kepinių išperka alytiškiai ir kauniečiai. P.Niuniava pasakojo, kad artimiausiu metu ketina ieškoti kelių ir į Klaipėdos rinką.
Natūralaus raugo duona nėra brangi – 2,4 kg kepalas kainuoja apie septynis litus. "Reklamos mums beveik nereikia. Pirkėjai patys atranda prekę ir rekomenduoja kitiems", – pasigyrė įmonės savininkas.
Dirba kelios kartos
Bendrovėje darbuojasi kelios Niuniavų kartos: Petro žmona Gema tvarko buhalteriją, žentas Andrius Raila – direktorius, dukra Jurgita Gaidė tikrina produkcijos kokybę, o vaikaičiai reklamuoja produkciją.
"Pradžia buvo nelengva, ir dabar dirbame kiaurą parą, savaitgaliai beveik neegzistuoja, atostogaujame pamainomis", – pasakojo P.Niuniava.
Šiuo metu "Garliavos duona" rinkai tiekia daugiau kaip 70 pavadinimų duonos ir konditerijos gaminių. Įmonėje dirba 75 darbuotojai.
Už produkcijos kokybę atsakinga J.Gaidė tikino, kad kepti duoną yra malonumas. "Kepinių receptus sužinojome iš prosenelio, ilgainiui perpratome kepimo paslaptis, įgudome. Dabar jaučiame, kiek sveria sauja kmynų, kviečių ar druskos", – teigė moteris.
Įteikė garbės ženklą
Pernai bendrovė persikėlė į naują šiuolaikinį pastatą vakariniame Garliavos pakraštyje, šalia automagistralės "Via Baltica". Įmonės plotas siekia 2,5 tūkst. kv. m. Čia telpa puikiai įrengta kepykla, sandėliai, administracinės patalpos, parduotuvė.
Per mėnesį įmonė parduoda apie 180 tonų duonos, 10 tonų sausainių ir 8–10 tonų pyrago kepinių.
Neseniai "Garliavos duonoje" apsilankė teisingumo ministras Juozas Bernatonis ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, kuris dėkojo P.Niuniavai už nuoseklią verslo plėtrą ir įteikė jam Kauno rajono garbės ženklą.
Meras taip pat kalbėjo apie galimybę daug Kauno rajono gyventojų įdarbinusiai įmonei suteikti mokesčių lengvatų.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kauno marių pliaže ir Vilnioje ties Gerovės parku vandens tarša viršijo normą5
Kauno mariose esančiame paplūdimyje ir sostinės Naujosios Vilnios maudykloje užterštumas bakterijomis viršijo leidžiamą normą, skelbia Higienos institutas. ...
-
Vasaros terasos atidarymo vakarėlyje išskirtinį stilių demonstravo žinomi kauniečiai6
Tikrai ne kasdien pačioje Kauno širdyje, Laisvės alėjoje, gali išvysti didelį būrį šventiškai pasipuošusių ir smagiai nusiteikusių žinomų kauniečių. Išsipusčiusios garsenybės šventė vasaros prad...
-
Kaune gatves plauna smarkus lietus, griaudėja perkūnija9
Penktadienio pavakarę Kauną skalauja liūtis, griaudėja perkūnija. ...
-
Vandenlenčių talentą užgrūdino ir bokso salė
Net 150 geriausių pasaulio vandenlentininkų kitą savaitę šturmuos Palangą. Čia nugriaudės prestižinis „Red Bull WakeDuel“ turnyras. Jame, drauge su pasaulio čempionais ir prizininkais, varžysis ir kaunietis Ignas Dailydė, tapsiant...
-
Dainų slėnis laukia atidarymo: pamatykite, kas pasikeitė42
Kiek mažiau nei už mėnesio Kaune vyks didžiulė šventė – Lietuvos dainų šventės šimtmečiui skirtas koncertas, kurį pasitiksime naujai atgimusiame Dainų slėnyje. ...
-
Devintinių procesiją rengia šventės išvakarėse3
Rytoj Kaune po ilgesnės pertraukos rengiama Devintinių procesija miesto gatvėmis. Devintinės – Katalikų bažnyčios iškilmė, švenčiama praėjus devynioms savaitėms po šv. Velykų, Jėzaus Kristaus Prisikėlimo. Kauno arkyvysk...
-
„Du Medu“ skanėstų namuose – pasimatymas su desertu9
Klaidžiodama po Kauno senamiesčio gatves jaučiu nuovargį ir būtent tada akys pamato jaukią kavinukę, kurioje norisi pailsėti nuo kasdienių darbų. Šalia Istorinės Prezidentūros kiemelio erdvė atrodo organiška ir gyva. Užeinu į vid...
-
Lampėdžio pakrantėje – pokyčiai25
Į „Kauno dieną“ kreipėsi pirties prie Lampėdžio ežero lankytoja, apgailestavusi dėl užmojų pašalinti čia daugybę metų veikiančią ir kauniečių pamėgtą pirtelę. ...
-
50-metį atšventęs vaikų darželis Kaune, kuriame nebėra pietų miego: kokia taisykle vadovaujasi?3
Jubiliejinę pusės amžiaus sukaktį pasiekęs Kauno lopšelis-darželis „Želmenėlis“ užaugino ne vieną mažųjų kauniečių kartą. Įstaiga vadovaujasi taisykle: darbą planuoti atsakingai, o atlikti – kūrybiškai. Drauge...
-
Paskutinis skambutis Kaune: abiturientai ne tik pakilo skrydžiui10
Dar vieneri mokslo metai artėja į pabaigą. Mokyklas baigia dar viena jaunuolių laida. Kai kuriems jau nuskambėjo paskutinis skambutis, tačiau daugybei ši šventė vyksta šiandien. Miestas prisipildė judesio ir jaunatviško &sca...