Gabus muzikantas svajoja tapti mechaniku

  • Teksto dydis:

Tarp 900 Kauno rajono atstovų, dalyvausiančių Lietuvos dainų šventėje, bus ir Jurginiškių kaime gyvenantis penkiolikametis Algirdas Vaičaitis. Vaikinas atstovaus net dviem kolektyvams – "Jiesiai" ir "Kalveliui".

Berniukas moka prakalbinti skrabalus, klarnetą, bajaną, gitarą ir akordeoną, todėl jo geidžia įvairių ansamblių vadovai.

"Kai tėtis mane atvežė į Garliavos meno mokyklą, buvau pirmokas", – prisimena Algirdas.

Šiandien jis yra įvairių konkursų dalyvis ir laureatas. Pernai tarptautiniame konkurse "Gradus ad parnassum" užėmė trečią vietą, o valsų konkurso solistų kategorijoje buvo antras.
Algirdas tvirtina, kad su geresniu akordeonu laimėtų dar daugiau, jo instrumento dumplės susidėvėjusios. Bet profesionalių koncertinių akordeonų kainos prasideda nuo 10 tūkst. litų.
Instrumentų reikia ir jo sesėms dvynėms – Ievai ir Eglei. Antrokės jau pelnė pirmuosius diplomus mokyklos konkurse.

Vaikinas mokosi Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos 8 klasėje. Po pamokų skuba į repeticijas. Dar spėja paruošti pamokas, pažaisti rankinį, nupinti iš vytelių ar išdrožti iš medžio kokį dirbinį. Tėčiui Gražvydui padeda remontuoti namą.

"Norėčiau išmokti dainuoti ir mušti būgnus, tačiau bijau, kad nukentės mokslai. Juk man reikėtų pagerinti lietuvių kalbos žinias", – sakė Algirdas, nors jo pažymių vidurkis siekia devynis balus.

Mokytoja Violeta Traškevičienė pasakojo, kad Algirdas yra smalsus ir laiko veltui neleidžia. "Per pertraukas dauguma vaikų žaidžia telefonu, o jis skaito knygas", – auklėtinį gyrė V.Traškevičienė.

Gabus jaunuolis yra pasiryžęs mokytis muzikos iki pat 12 klasės. Vis dėlto didžiausia jo svajonė – studijuoti mechaniką



NAUJAUSI KOMENTARAI

/

/ portretas
"Norėčiau išmokti dainuoti ir mušti būgnus, tačiau bijau, kad nukentės mokslai. Juk man reikėtų pagerinti lietuvių kalbos žinias", – sakė Algirdas, nors jo pažymių vidurkis siekia devynis balus Lyzinasi prie mokytojos :)

linaa

linaa portretas
Šaunuolė tai mokytoja Violeta, pasiseka vaikams kurie "papuola į jos rankas". Ir Garliavos meno mokykla verta ko šilčiausių pagyrų.

Živilė ;)

Živilė ;) portretas
Šaunuolis, Algirdai,sekmės visai gražiai ir muzikaliai Tavo šeimai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių