Audringi orai tęsiasi: lietaus tebemerkiamas Kaunas prabudo nuklotas nulaužytomis šakomis

  • Teksto dydis:

Naktį lietaus merktas ir stipraus vėjo talžytas Kaunas atsilaikė. Kauno ugniagesių atstovas portalui kauno.diena.lt teigė, kad iškvietimų – nemažai, prilaužytų šakų pilnas visas miestas, tačiau rimtų situacijų išvengta.

„Negaliu nieko sensacingo pasakyti. Naktį buvo apie 40 išvažiavimų, bet tik dėl medžių šakų. Visame mieste. Nuo Vilijampolės iki Karkazų. Tokių įvykių, kad medžiai būtų ant namų nuvirtę, nebuvo“, – teigė Kauno ugniagesių atstovas.

Sekmadienio vakarą dėl nuvirtuvių medžių ant važiuojamosios kelio dalies gelbėtojai skubėjo ir į Kauno miestą, ir į rajoną. Mieste apie 20.30 val. pranešimas iš Veiverių g., po to iš Mosėdžio g.

Ugniagesių suvestinėje nurodoma, kad Rajone vėjas bėdų pridarė Domeikavoje, Užliedžiuose, Vilkijoje, Babtuose. Visais atvejais reaguota, grandininiu pjūklu medžiai supjaustyti ir patraukti į šalikelę.

Visą naktį lijus ir tebelyjant gyventojų pagalbos prašymų dėl apsėmimo nesulaukta. Pranešimų apie gaisrus taip pat nebuvo gauta.

Dėl didelio elektros tinklo sutrikimų skaičiaus neveika interaktyvaus Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) elektros gedimų žemėlapis. Šalyje fiksuojama daugybė atvejų, kai gyventojai liko be elektros.

„Dalyje Lietuvos dėl stipraus vėjo padaugėjo elektros energijos tiekimo sutrikimų, apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, sutrikimai yra tvarkomi. Dedame visas pastangas, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas“, –nurodo ESO.

Audringi orai tęsiasi ir pirmadienį. Hidrometerologai prognozuoja, kad kai kur galima ir perkūnija, vėjas kai kur gali siekti net ir 27 m/s. Tai pagal Boforto vėjo stiprumo skalę yra štormas, kai vėjo galia tokia, kad medžius išraunami su šaknimis, gali stipriai apgadinti statinius.

Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, sutrikimai yra tvarkomi.

Virš 150 tūkst. žmonių – be elektros

ESO skelbia, kad dėl stichijos visoje Lietuvoje elektros neturi daugiau nei 150 tūkst. vartotojų.

„Skaičiai auga ir didėja greičiau nei valandomis, šiuo metu skaičiuojame, kad turime apie 150 tūkst. klientų, kuriems yra sutrikęs elektros energijos tiekimas, dar viena bloga naujiena – yra virš 3 tūkst. vietų, kurias pažeidė audra, jas visas reikės suremontuoti, sutvarkyti“, – teigė ESO atstovė Rasa Juodkienė.

Anot jos, Lietuvoje nėra nei vieno audringų orų nepaveikto regiono. Pasak R. Juodkienės, daugiausia sutrikimų – Vilniaus rajone.

„Atšaukiame žmones iš atostogų, prašome grįžti iš laisvadienių, kreipiamės į seniūnijas ir kitas institucijas, prašome, kad padėtų šalinti medžius“, – teigė ESO atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NAUJIENA

NAUJIENA portretas
NUSIPJAUKITE SUPUVUSIAS MEDZIO SAKAS!!!

uz savavaliska medzio saku genejima

uz savavaliska medzio saku genejima portretas
tau asmenine bauda,kai medis nuvirs ant tavo turto tai ir vel tavo problema.Kur toliau su tokia tvarka kai oro stichijos tik dideja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių