KMSO vakaras: klasika su nuotaikingais prieskoniais

  • Teksto dydis:

Pasitikdamas jubiliejinį 20-ąjį koncertų sezoną, Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) kviečia vasarą palydėti su gera nuotaika ir abejingų nepaliekančia šimtmečiais gyvuojančia muzika.

Įspūdingas muzikinis vakaras laukia tų, kurie nepraleis progos pasimėgauti užburiančiais jaunųjų operos solistų balsais ir nuotaikingais prieskoniais pripildytomis žymiausių operečių arijomis ir duetais.

Koncerto vakarą daugeliui puikiai pažįstamus kūrinius atliks ryškiausi kylantys operos talentai, globojami Lichtenšteino Kunigaikštystės įkurto fondo „sic itur ad astra (siaa)“. Jo pavadinime panaudota Vergilijaus citata neįtikėtinai tiksliai atspindi fondo misiją – lydėti dainininkus kelionėje į klasikinės muzikos žvaigždyną. Šis fondas globoja ne vieną solistą ir iš Lietuvos.

KMSO diriguojant Jonui Janulevičiui, klausytojai išgirs jaunus, tačiau tarptautinio žinomumo ir pripažinimo sulaukusius, tarptautiniuose konkursuose, operos teatruose ir įvairiose koncertų salėse pasirodančius solistus. Vos įžengę į sceną, jie pavergia klausytojų širdis, savo meistriškumu leisdami kiekvienam atliekamam kūriniui suspindėti visu grožiu.

Tai auksinio scenos kryžiaus laureatė, 2016 m. Lietuvos Metų  menininkė, tarptautinėse koncertų ir teatrų scenose pasirodanti solistė Eglė Wyss. Kaune gimusi, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vokalą studijavusi dainininkė įsitvirtino pasaulinėje operos scenoje. Jos kūrybinėje biografijoje – Milano G. Verdi konservatorijos diplomas, daugybė įvertinimų tarptautiniuose konkursuose, bendradarbiavimas su garsiais teatrais ir muzikos kolektyvais. Aukštas meistriškumas jai leidžia laisvai valdyti įspūdingą balsą, o teatrališkumas kiekvieno jos pasirodymo metu suteikia žiūrovams nepamirštamų emocijų.

Scenoje taip pat pasirodys iš Kauno kilusi sparčiai populiarėjanti jaunoji operos solistė Sandra Šarokovaitė, kuri išsiskiria galingais vokaliniais sugebėjimais. Magnetinė energija, dramatiški ir charakteringi pasirodymai prikausto publikos dėmesį, žadina norą dar ir dar kartą mėgautis nepaprastu jos talentu.

Nuostabių solisčių gretas papildys tenoras Mindaugas Jankauskas. Jis ne tik kuria įvairius vaidmenis operų pastatymuose, bet ir koncertuoja su prestižiniais pasaulio orkestrais. Klausytojus pavergia jo išskirtinis balso tembras, organiškumas, teatrališkumas ir ryškus muzikalumas.

Jau ne pirmą kartą Kauno publikai pasirodys skambaus balso savininkė sopranas iš Ispanijos Inma Hidalgo. Muzikinis subtilumas, vokalinis laisvumas ir emocinis išraiškingumas – išskirtiniai Inmos bruožai.

Klausytojai turės retą progą išgirsti baritoną iš Meksikos Juaną Carlos Heredią. Sodrus jo balso tembras, egzotiškas išraiškingumas, ryški charizma prikausto žiūrovų dėmesį, o įgimtas muzikalumas ir talentas nepalieka abejingų.

Neseniai debiutavęs garsiuose pasaulio operos teatruose, jaunasis baritonas Szymonas Mechlinskis iš kaimyninės Lenkijos rengia solinius pasirodymus su įvairiais orkestrais ir muzikiniais ansambliais. Tvirtas ir užtikrintas balso valdymas, muzikinis intelektualumas ir išraiškingumas šiam solistui leidžia sparčiai siekti tarptautinės karjeros aukštumų.


Kas? Koncertas „Operetės vakaras: klasika su nuotaikingais prieskoniais".

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? rugpjūčio 22 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių