Rudens receptas: Tomo pyragas

Vyrai – geriausi kulinarai. Ypač kai receptai patys paprasčiausi. Būtent toks yra obuolių pyragas, kurį iškepti visiškai nesudėtinga, o gauti rezultatai gana džiugūs.

"Jei tai pavyko man, mokančiam sutepti tik sumuštinius, išsikepti blynų ar kiaušinienės, reiškia, tokį pyragą iškepti pavyks ir bet kam kitam", – sako Tomas Jarusevičius, pro kurio akis neprasprūsta nė vienas miesto juodosios kronikos įvykis. Nėra nieko geriau už saldų deserto gabalėlį žvarbų rudens vakarą.

5 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
žiupsnelis vanilinio cukraus,
150 g sviesto ar margarino,
2 stiklinės miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
4–5 obuoliai.

Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi elektriniu plaktuvu plakti iki putų. Į šią kiaušinių masę supilti ištirpintą sviestą ir vėl išplakti. Tuomet suberti miltus su kepimo milteliais ir dar sykį plakti iki vientisos masės (tešla turėtų būti grietinės tirštumo).
Į tešlą suberti skiltelėmis supjaustytus obuolius ir, viską išmaišius, sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Iškeptą dar šiltą pyragą galima patiekti su ledais. Skanaus!


Šiame straipsnyje: receptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

69

69 portretas
tomai man atrodo tu cia kiasiniene kepei viska galima iskepti ir su vienu kiausu pamegik SKANAUS

Saulius1

Saulius1 portretas
Kiaušinius plakt su visa 'tara', ar pirma 'išpakuoti'? :-D

gabija

gabija portretas
man tai labai patinka sitas pyragas
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių