Policija sulaikė prieš 13 metų iš kalėjimo pabėgusį kalinį

JAV sulaikytas seniai iš įkalinimo vietos pabėgęs kalinys, kuris už ginkluotą užpuolimą ir automobilio nuvarymą buvo nuteistas trylikai metų kalėjimo.

Nusikaltėlis Eduardo Hernandezas beveik prieš 13 metų pabėgo iš kalėjimo Kalifornijoje. Jis buvo sugautas visai kitame šalies krašte. Apie tai praneša „New York Post“.

E. Hernandezas, kuriam dabar 42-eji metai, laisvės atėmimo bausme buvo nubaustas 2005-aisiais metais. Iki 2011-ųjų metų vyras bausmę atlikinėjo netoli mažo Suisun City miesto.

Šioje nuteistųjų perauklėjimo įstaigoje iš kalinių sudarė ugniagesių būrį, kurį siųsdavo padėti gesinti gaisrus valstijos teritorijoje. Nuteistiesiems ten buvo švelnios sąlygos.

2011 metų rugsėjo 15 d. ankstų rytą E. Hernandezas kartu su kitu kaliniu Jose Padilla pabėgo iš kolonijos teritorijos ir pasislėpė. Abu jie buvo apsirengę drabužiais, ant kurių nugarų matėsi užrašytas kolonijos pavadinimas. Tačiau bėglių pagauti tada nepavyko.

Vis dėlto 2024-ųjų pavasarį pavyko išsiaiškinti E. Hernandezo buvimo vietą Niujorke. Jį suėmė gegužės 20 d., tačiau pataisos įstaigų departamentas apie tai pranešė tik birželio pabaigoje.

Ataskaitoje teigiama, kad sulaikymo metu incidentų išvengta. Dabar bėglys laukia, kada vėl bus išsiųstas į Kaliforniją atlikti bausmės. Už pabėgimą E. Hernandezui bausmė bus pailginta.

Kur pasislėpė Jose Padilla, nežinoma iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pravieniškių \\\\\.../////

Pravieniškių  \\\\\...///// portretas
kasdienybė.

Profas

Profas portretas
Aplaidžiai ieškojo, jei apskritai ieškojo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių