Legendinis kotletas


Rudens receptas

Lietuviai žino ne vieną šio patiekalo atmainą bei pavadinimą, tačiau bene plačiausiai jis vadinamas legendiniu Kijevo kotleto vardu. Taip pavadintą patiekalą išpopuliarino visos Lietuvos intelektualų mekos, restorano "Neringa" Vilniuje, lankytojai. Klasikinis Kijevo kotletas turi būti gaminamas iš vištienos krūtinėlės su kauliuku, tačiau paprastumo dėlei galima jį gaminti ir iš paprasčiausio vištienos krūtinėlės filė gabaliuko.


Vištienos filė,

sviesto,

kiaušinio plakinio,

miltų,

maltų džiūvėsėlių,

kapotų petražolių ar česnako,

aliejaus virimui.

Pirmiausia sviestą suskirstyti porcijomis (maždaug pušies kankorėžio dydžio) ir be priedų ar sumaišytą su smulkiai pjaustytomis petražolėmis, kapotu česnaku, gerai sušaldyti (maždaug 3 val. palaikyti šaldiklyje). Kiekvieną vištienos krūtinėlę padalyti į dvi dalis – didesnę ir mažesnę. Didesnę dalį išmušti – svarbu, kad jos kraštai būtų kuo plonesni, kuo ploniau išmušti ir mažesnę krūtinėlės dalį. Kad nesuplyštų, paukštieną geriausia mušti padėtą tarp sviestinio popieriaus. Ant didesnės krūtinėlės dalies padėti gabaliuką sviesto, įdarą sandariai užkloti mažesne dalimi ir susukti formuojant klasikinės Kijevo kotleto formos gaminį. Suktinuką pavolioti miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose. Pusgaminį dėti į įkaitintą aliejų ir maždaug 180 laipsnių temperatūroje virti apie 5 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių