Varškės spurgos su migdolais (originalus receptas)

Portalo kaunodiena.lt skaitytojas jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti varškės spurgų su migdolais. Reikės: 500g varškės;4 kiaušinių;5 šaukštų cukraus;3 šaukštelių vanilinio cukraus;1 šaukštelio sodos;1 šaukštelio acto;Migdolų (pagal skonį);Cukraus pudros;Aliejaus kepimui;1-2 stiklinių miltų; Gaminimas: 1. Į indą įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir viską gerai išplakame plaktuvu.2. Sudedame varškę. Kitame inde sodą nugesiname actu.(Pilame sodą ir actą, maišome tol, kol putoja ir beriame į varškės masę).3. Dedame miltus ir viską ranka maišome, minkome. Tuomet patikriname, ar tešla limpa į vieną gumulą. Jei ne, įberiame dar miltų.4. Pilame aliejų į puodą ir laukiame tol, kol įkais. Kol kaista aliejus, į lėkštę įpilame truputį aliejaus ir rankomis ją ištepame.5. Su aliejumi išteptomis rankomis imame dalį tešlos ir pirštais nuo viršaus suspaudžiame mažas spurgytes. Prieš kepimą, dar pagražiname jas.6. Dedame kepti į aliejų. Kepame tol, kol gerai iškeps. Patiekiame su migdolais ir cukraus pudra. Skanaus


NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
o kur čia tie migdolai naudojami?

jaunajam kulinarui

jaunajam kulinarui portretas
jei soda maisai su actu, gaunamas skystis, taigi skystis ne beriamas, pilamas. Ne mynkome, o minkome. Is teslos gaunamas gumulas, o ne gumbas. Koks tikslas yra i " lėkštę įpilame truputį aliejaus ir rankomis ją ištepame"- kam lekste teplioti, jei reikia rankas tepti?

Darata

Darata portretas
Spurgos yra nesveikas maistas, nes jos verdamos riebaluose, todel nereiketu jo reklamuoti. Geriau pasiulyti viso grudo miltu kepta bandele su migdolais, tai bus sveika ir skanu dideliems ir maziems.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

  • Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

    Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...

  • Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)

    Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...

Daugiau straipsnių