- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu Gardu“ charizmatiškasis Gian Luca gamins tai, ko įprastai negamina, tačiau labai mėgsta valgyti – sumuštinį. Tačiau tai tikrai nebus įprastas ir nuobodus sumuštinis, o įmantrus, gausus nuostabių skonių itališkas panini su vištiena. Kaip juokauja Luca su Ali, tokį suvalgius ryte, pietų nebesinorės. Beje, panini tikrai tinkamas ne tik pusryčiams, tačiau yra puikus pasirinkimas ir sotiems pietums bei vakarienei.
Profesionalus konditeris Ali tradiciškai kvies prisijungti prie linksmosios dalies ir pasigaminti avietinį tortą su pistacijų kremu. O Gian Luca kėsinsis suvalgyti pistacijų pastą – tai yra vienas mėgstamiausių jo konditerinių ingredientų. Šis tortas ne tik nepaliks abejingų, tačiau ir primins šiltas dienas, kuomet sodai kvepia avietėmis.
Daug linksmų ir rimtų patarimų bei ypatinga staigmena žiūrovams jau šį šeštadienį 9 val. „Gardu Gardu“ per TV3.
Panini sumuštinis su vištiena
Jums reikės:
– 1 vištienos krūtinėlės;
– 2 šalotinių svogūnų;
– 1 raudonojo svogūno;
– 2 skiltelių česnako;
– 3-4 lapinių kopūstų lapų;
– 1 citrinos;
– sviesto;
– rūkytos paprikos miltelių;
– rudojo cukraus;
– pankolio sėklų;
– raudonojo vyno;
– balzaminio acto;
– alyvuogių aliejaus;
– ciabatta duonos;
– majonezo.
Gaminimas:
svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus skiltelėmis ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su pankolio sėklomis ir sviestu. Įberti du žiupsnius rudojo cukraus. Jei reikia, įdėti dar šiek tiek sviesto. Kepti, kol karamelizuosis. Suberti smulkintą lapinį kopūstą ir dar šiek tiek pakepti. Pagardinti druska ir pipirais. Išimti į dubenį. Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir kepti toje pačioje keptuvėje, įdėjus dar sviesto. Kepant užpilti vištienos prieskonių, du žiupsnelius rūkytos paprikos, druskos, pipirų. Pagardinti šlakeliu vyno bei balzaminiu actu ir palikti, kol iškeps.
Atpjauti ciabatta duonos kraštines dalis (kad dydis butų, kaip sumuštinio). Įpjauti išilgai, tačiau neįpjaunant plutelės. Duoną išskleisti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje grilio režimu, kol apskrus. Ant vienos duonos riekelės dėti daržoves, vištieną ir ant kitos riekelės – majonezo. Riekelę užverti ir galima ragauti.
Avietinis tortas su pistacijų kremu
Biskvitui reikės:
– 40 g migdolų riešutų;
– 40 g lazdyno riešutų;
– 1 šaukšto miltų;
– 70 g cukraus pudros;
– 2 šaukštų cukraus;
– 4 kiaušinių baltymų.
Kremui reikės:
– 100 g cukraus;
– 100 g vandens;
– 5 kiaušinių trynių;
– 240 g sviesto;
– 50 g pistacijų pastos.
Užbaigimui reikės:
– 300 g aviečių;
– cukraus pudros.
Gaminimas:
riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalyti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gautųsi du biskvitai. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.
Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 laipsnių (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputį pilti karštą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų. Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir plakant šluotele sujungti su baltymų pase. Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditeriniu maišeliu užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings. Torto viršų papuošti cukraus pudra.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...