- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
„Gardu Gardu“ laidos vedėjas profesionalus konditeris Ali Gadžijevas nepamiršo ir įvykdė ankstesnėje laidoje Gian Lucai duotą pažadą pagaminti minkštutėlius zefyrus – marshmallows. Tai yra tirpstantis burnoje desertas, tačiau su tikrai daug cukraus, taigi mėgautis juo reikėtų atsargiai.
O Gian Luca paruoš Italijoje labai mėgiamą jūros gėrybių užkandį. Kol kas juo teks mėgautis namuose, tačiau, tikimės, jau greitai bus galima pavaišinti ir draugus. Tai puikus pasirinkimas smagiems pasisėdėjimams vis šiltėjančiais vakarais.
Linksmieji vedėjai savo žiūrovus džiugins jau paskutinėje šio sezono laidoje, taigi nepraleiskite progos pasikrauti geros nuotaikos šį šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.
Jūros gėrybių užkandis La paranza
Jums reikės:
2 didesnių morkų;
1 cukinijos;
500 g krevečių be kiauto;
500 g kalmarų žiedų;
200 g kietagrūdžių miltų;
džiovintų bazilikų;
džiovintų krapų;
druskos;
pipirų;
aliejaus skrudinimui;
duonos ciabatta;
alyvuogių aliejaus.
Padažui:
4 šaukštų majonezo;
0,5 citrinos sulčių;
1 česnako skiltelės;
druskos;
pipirų.
Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais. Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska. Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje. Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170 laipsnių.
Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes. Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.
Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje kol apskrus. Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.
Saldėsis Marshmallows
Jums reikės:
18 g želatinos;
80 g vandens;
200 g cukraus;
130 g invertinio cukraus;
100 g gliukozės sirupo;
40 vandens;
40 g grietinėlės;
80 g invertinio cukraus;
30 g liofilizuotų aviečių;
cukraus pudros.
Šokoladiniam gėrimui reikės:
400 g pieno;
200 g juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos;
ledukų.
Želatinos lakštus sudėti į vandenį ir palikti, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su 40 g vandens, cukrumi, invertiniu cukrumi ir gliukozės sirupu ir šiek tiek pavirti. Į plakimo indą sudėti 80 g invertinio cukraus, trintas liofilizuotas avietes, išbrinkintą želatiną ir karštą masę. Plakti iki standžių, purių, tvirtų putų.
Ant kepimo popieriaus dėti norimos formos konditerinį žiedą. Jei žiedo neturime, galima į norimą formą įtiesti kepimo popierių. Visą paviršių gausiai apiberti cukraus pudra. Supilti marshmallows masę ir išlyginti. Viršų vėl gausiai apiberti cukraus pudra, kad neišdžiūtų. Palikti nakčiai kambario temperatūroje.
Prie zefyrų puikiai tiks šaltas šokoladinis gėrimas. Tereikia pašildyti pieną ir į jį sudėjus šokoladą maišyti, kol ištirps. Įberti žiupsnelį druskos. Gėrimą supilti į stiklines su ledukais. Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...