Žala už sumedžiotas ūdras – 93 tūkst. litų

Šiauliečio R. R. viltis gerokai pasipelnyti pardavus 13 išdirbtų ūdrų kailių vakar vakare sugriovė Šiaulių regiono aplinkosaugininkai. Jie šį brangius kailius mėginusį parduoti ir neturėjusį privalomo leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais, jų gaminiais ar dalimis prekeivį sulaikė kartu su Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnais.

Neteisėtai sumedžiojus net trylika į Lietuvos raudonąją knygą įrašytų žvėrelių, padaryta didelė žala gamtai. Ji įvertinta, pasak Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Raimondo Šiukšterio, 93 tūkstančiais litų. Kaip bus nubaustas prekeivis ūdrų kailiais, spręs teisėsaugos institucijos. Jau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ūdra – ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu saugoma rūšis. Ją gina Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių konvencija, vadinamoji Vašingtono konvencija, kurią yra ratifikavusi ir mūsų šalis. Šiuo tarptautiniu susitarimu siekiama ne tik saugoti nykstančius gyvūnus, bet ir neskatinti jų naikinti verslo reikalams. Todėl draudžiama komerciniais tikslais medžioti nykstančius gyvūnus, naudoti juos arba jų dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Nuzmogejimas, tuoj zemej visai jokiu laukiniu gyvunu neliks.

kaunietis

kaunietis portretas
per maza bauda skyre,geriau butu 193.000 litu

bete

bete portretas
Va ka daro zmoniu gobsumas,Neziuri kad gyvunai baigia isnykti svarbu pralobti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių