Lietuvoje užfiksavo įdomų reginį: ar esate kada matę dulkių velnią?

  • Teksto dydis:

Antradienį Šalčininkų rajone buvo galima pamatyti įdomų gamtos reginį – įspūdingą dulkių sūkurį.

Tokį vaizdą užfiksavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai Šalčininkų rajone, Širvių pasienio punkte, ties įvažiavimu į Dieveniškių kilpą, kurią supa Baltarusijos teritorija.

Kaip teigia pasieniečiai, antradienį ten staiga kilo ir minutę kitą pasiautėjo stiprus smėlio sūkurys, dar vadinamas dulkių velniu. Tiesa, daug žalos jis nepadarė.

Kaip galima pamatyti vaizdo įraše, susiformavęs smėlio sūkurys įtraukė atliekų konteinerį ir nubloškė jį į šalį už kelių metrų, skraidino pabirusias šiukšles.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos meteorologai primena, kad tokie sūkuriai gana dažni Lietuvoje, ir nors pagal struktūrą yra panašūs į viesulus (kitur vadinamus tornadais), šie dulkių velniai būna gerokai silpnesni.

„Jie dažniausiai formuojasi mažai debesuotomis dienomis virš įšilusios žemės užslinkus sąlyginai vėsiam orui ir paprastai išsilaiko iki 1–2 minučių ar trumpiau. Būtent tokios sąlygos vakar ir vyravo. Tiesa, Lietuvoje jie kiek rečiau taip išraiškingai užfiksuojami. Dėkojame pasieniečiams už pasidalijimą!“ – rašoma Hidrometeorologijos tarnybos feisbuko paskyroje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas/

Antanas/ portretas
Dulkių viesulą esu matęs ir net ne vieną kartą.

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
seime.

Dalia

Dalia portretas
Tikrai labai panašus i tornada, mačiau ir kitoj vietoj, dar pagalvojau apie tornadus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių