Staigmena: „Atlantas“ Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 2:1

Lietuvos futbolo A lygos čempionato antrasis turas prasidėjo staigmena. Klaipėdos „Atlanto“ vienuolikė sostinėje įveikė vienus iš pirmenybių favoritų – „Žalgirio“ klubą 2:1.

Susitikimas prasidėjo rezultatyviai. Jau 2-ąją min. pasižymėjo kraštu prasiveržęs Tadas Eliošius, tačiau netrukus – 6-ąją min. rezultatą po kampinio smūgiu galva išlygino Algis Jankauskas.

21-ąją min. po pavojingo vilniečių reido pavojingai smūgiuotą kamuolį atrėmė klaipėdiečių vartininkas Mantas Galdikas.

29-ąją min. šimtaprocentinę progą dar kartą pasižymėti turėjo T.Eliošius, tačiau būdamas prieš vartus, klaipėdiečių puolėjas smūgiavo tiesiai į „Žalgirio“ vartininką Aivarą Bražinską. Po šio momento uostamiesčio ekipos žaidėjas patyrė traumą. Vietoj jo aikštėje pasirodė iš Baltarusijos komandos paleidžiamojo rašto sulaukęs Donatas Navikas.

„Atlanto“ puolėjai gana dažnai rasdavo spragų, tačiau vilniečiams pavykdavo išsisukti nuo dar vieno nemalonumo. Tačiau 44-ąją min. šeimininkai turėjo pradėti žaisti iš aikštės vidurio. Po Donato Kazlausko smūgio, sostinės komandos vartininkas kamuolį atmušė į virpstą, o nuo jo atšokusį kamuolį įsimetė į savo vartus.

53-ąją min. Evaldas Razulis iššoko vienas prieš vartininką, bet sudelsė smūgiuoti. Netrukus kamuolys buvo perduotas Mariui Papšiui, tačiau jo smūgiuotą kamuolį iš vartų išmušė šeimininkų gynėjas.

Vėliau prie abiejų komandų vartų pavojingų progų buvo mažiau, tačiau aikštėje vyko principinė kova dėl kiekvieno centimetro.

Baigiantis susitikimui už paskutinės vilties pražangą prieš save raudoną kortelę išvydo vilniečių vartininkas A.Bražinskas. Varžovus prasižengti privertęs M.Papšys smūgiavo į gyvatvorę.

„Atlantui“ pavyko išsaugoti po pirmojo kėlinio įgytą persvarą ir laimėti 2:1.


Šiame straipsnyje: AtlantasŽalgirisfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Jokia cia staigmena, o sustiprejes atlantas.

DD

DD portretas
Lauksim Barselonos Klaipedoj...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių