Prieš mačą su Čekijos futbolininkais lietuvių trenerį kamavo nemiga

Lietuvos futbolo rinktinės strategui Raimondui Žutautui naktis čekų mieste Olomouce iš pirmadienio į antradienį užsitęsė.

Mūsų šalies komandos vyriausiasis treneris galvoje vis dar dėliojo komandos sudėtį. Savo ruožtu gynėjas Tadas Kijanskas teigė miegojęs ramiai, tačiau labiau nerimavo artėjant dvikovai.

Čekijos ir Lietuvos futbolininkai šiandien Olomouco „Andruv“ stadione žais 2012 metų Europos čempionato atrankos I grupės rungtynes. Mačo pradžia – 21 valandą 15 minučių.

Stebėti susitikimo atvyko maždaug 200 sirgalių iš Lietuvos. Ištikimi rinktinės gerbėjai iš Veisiejų (Lazdijų rajonas) į Olomoucą atvažiavo savo automobiliu. „Kelionėje užtrukome apie 11 valandų ir nuvažiavome apie 800 kilometrų. Sunkiausia buvo rasti viešbutį apsistoti, nes vietų beveik nelikę. Teko įsikurti viešbutyje, kuriame gyvena su čekų rinktinė. Jos žaidėjai mums pasirodė draugiški“, - pasakojo sirgaliai.

Rungtynių atvyks stebėti ir diplomatai iš Lietuvos ambasados Vienoje, kuri nuo Olomouco nutolusi vos porą šimtų kilometrų.

Pasirengimas mačui prie „Andruv“ stadiono verda nuo ankstyvo ryto. Ridenamos statinės alaus, tiesiami kabeliai, suvažiavusios televizijų brigados. Dvikovą nušvies 150 vietos žurnalistų, fotografų, operatorių ir reporterių.

Rungtynių išvakarėse treneris R.Žutautas ir komandos kapitonas Tomas Danilevičius spaudos konferencijoje susitiko su Čekijos žurnalistais.

„Mačiau Čekijos atrankos kovas į Pasaulio čempionatą. Jūsiškiai gerai žaidė ir įveikė tas komandas, kurios vėliau dalyvavo čempionate. Šiemet nors ir pralaimėjote draugiškas rungtynės Škotijai, tose rungtynėse rezultatas neatitiko žaidimo. Man būtų sunku įvardinti čekų silpnąsias vietas. Ši komanda yra išties pajėgi ir mums bus sunku su jumis kovoti“, - kalbėjo R.Žutautas.

Atsakydamas į klausimą, ar jau neatėjo laikas Lietuvai patekti į Europos čempionato finalo turnyrą, R.Žutautas pajuokavo: „Šiais metais mums teko labai lengvi priešininkai, todėl tikrai pasistengsime patekti.“

T.Danilevičius sakė, kad Čekijos rinktinė stipri ir kaip komanda, ir individualiai: „Tomašas Rosickis yra atakų lyderis, tačiau jis žaidžia ne vienas, o kartu su dar 10 komandos narių. Esame pasirengę dvikovai, mus tenkins tik teigiamas rezultatas.“

Pirmadienio vakarą rinktinė treniravosi „Andruv“ stadione. Šiandien treneris R.Žutautas pripažino, kad prastai miegojo ir dėl triukšmingos gatvės, kurioje nuolat važinėja tramvajai, ir dėl būsimos dvikovos. Kiek ramiau buvo žaidėjams, kurių konkrečios užduotys laukė jau rungtynių dieną.

„Jaudulys atsiranda prieš pat rungtynes. Naktį miegu ramiai. Aišku, galvoji, kaip žaisi, permąstai trenerio užduotis. Tačiau sunkiausia valandą prieš rungtynes ir per pirmąsias jų minutes, - kalbėjo gynėjas T.Kijanskas. – Su čekais žaisti neteko, bet žinau, kad Europos čempionato atrankos varžybose mūsiškiai su Čekijos ekipa rungtyniavo du kartus ir abu pralaimėjo. Tačiau pastaraisiais metais čekų komandoje vyksta kartų karta, rinktinė yra gerokai pasikeitusi, daug jaunų žaidėjų. Čekai mėgsta žemus tikslius perdavimus, laiko kamuolį ant žemės. Nekyla abejonių ir dėl to, kad Čekijos futbolo lygis yra tikrai aukštas.“


Šiame straipsnyje: futbolasLietuvosrinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių