Rusai traukia į rinkimus nepaisydami šalčio

Nuo Baltijos jūros iki Ramiojo vandenyno krantų rusai sekmadienį devyniose laiko zonose, nepaisydami žiemiško šalčio, balsuoja parlamento rinkimuose, kuriuos turi laimėti valdančioji Vladimiro Putino partija.

Daugelis jų reiškė paramą „Vieningajai Rusijai“, kuri pastaraisiais metais dominavo žemuosiuose parlamento rūmuose Valstybės Dūmoje, nors kiti rinkėjai atvirai ragino nutraukti jos valdymą.

Tarp rinkėjų yra ir rusų Baikonūro kosmodromo Kazachstane darbuotojai, ir Šiaurės ašigalio tyrimų stotyje dirbantys mokslininkai, kurie savo balsus atsiuntė palydoviniu ryšiu, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Maskvoje nenutrūkstantis rinkėjų srautas plūdo į vieną mokykloje įrengtą rinkimų apylinkę. Ryte balsavo daugiausia pensininkai, o po pietų matėsi daugiau darbingo amžiaus žmonių.

25 metų banko darbuotojas Ivanas Sokolovas sakė, kad balsavo už liberalų partiją „Jabloko“, nors ir mano, kad ji gaus nedaug balsų.

„Aišku, kad dauguma balsuos už “Vieningąją Rusiją, Komunistų partiją ir (liberalų demokratų lyderį Vladimirą) Žirinovskį„, - sakė jis, bet pridūrė, kad “Jabloko„ jam artimiausia “savo pažiūromis ir įsitikinimais".

I.Sokolovas nemano, kad bus kokių nors siurprizų ir klastojimų, bet nori valdžiai parodyti, „jog žmonės nėra patenkinti dabartine situacija ir yra pasirengę kažką daryti, kad ją pakeistų“.

Kita rinkėja, 37 metų Nadežda Soboleva, sakė, jog po to, kai opozicinės partijos paragino balsuoti, ji nerimauja dėl to, kad nepanaudoti balsalapiai gali būti panaudoti rezultatams klastoti.

„Atėjau balsuoti, nes nenoriu, kad kažkas kitas panaudotų mano balsą. Tikrai turiu tokių įtarimų“, - sakė ji ir pridūrė, kad remia komunistus.

Tuo tarpu Jelena Kuznecova sakė, kad balsuoja už „Vieningąja Rusiją“. „Norėčiau, kad Maskvoje valdant Sergejui Sobianinui situacija truputį pasikeistų“, - sakė ji, turėdama omenyje Maskvos merą - įtakingą „Vieningosios Rusijos“ veikėją.

Šalies šiaurės vakaruose esančiame Sankt Peterburge gyventojai per lietų ėjo į Rusijos vėliavos spalvų balionais papuoštą rinkimų apylinkę, kur viduje grojo muzika.

„Nebalsavau daug metų, bet prisiverčiau ateiti čia, nes nenoriu, kad “Vieningoji Rusija„ laimėtų“, - sakė 44 metų Leonidas Vitavskis, kuris pridūrė balsavęs už „Jabloko“.

„Man jau užteks. Jie nieko nedaro. Man jau kelerius metus susidaro įspūdis, kad gyvename valdant Brežnevui, kai niekas nejuda“, - sakė jis, paminėdamas Sovietų Sąjungos lyderį, kurs valdė vadinamuoju stagnacijos periodu.


Šiame straipsnyje: DūmaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisinės normos

Teisinės normos portretas
Pasaulis smerkia parlamentinį valdymą, kuris neturi ryšio su visuomenės gyvenimu. Rusijos valdžia turi būti darbininkiška, kuri užkirstų kelią sukčiavimui, išnaudojimui, dvasiniam pažeminimui.

1-am

1-am portretas
užsikišk vieną kartą, manau tokia aldona esi su amžinom lenino idėjom.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių