Premjeras: Portugalija neturi finansinių sunkumų

Portugalijos vyriausybės vadovas Jose Socratesas antradienį pareiškė, kad jo šalis gali gauti lėšų rinkose, nepaisant euro zonos skolų krizės, nes investuotojai supranta vyriausybės įgyvendinamų reformų svarbą.

"Darome tai, ką privalome - skubiai ir efektyviai konsoliduojame biudžeto deficitą struktūrinių reformų pagrindu", - sakė jis verslo dienraščiui "Financial Times".

Portugalija pastaraisiais mėnesiais susidūrė su rinkų spaudimu po to, kai Graikija ir Airija kreipėsi dėl tarptautinės paramos, nes nebegalėjo gauti finansavimo rinkose su tinkamomis palūkanų normomis.

Portugalija privalo iki 2011 metų vidurio grąžinti 20 mlrd. eurų skolą, ir J.Socratesas sako, jog Lisabona neturi jokių finansinių sunkumų.

"Mes neturime bankų krizės arba nekilnojamo turto "burbulo". Mūsų vienintelė problema yra didžiulis biudžeto deficitas, atsiradęs dėl pasaulio ekonomikos krizės, ir mes siekiame tai ištaisyti", - sakė jis.

Šalies parlamentas praėjusį mėnesį patvirtino kitų metų biudžetą, kuriuo siekiama sumažinti deficitą nuo 7,3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) šiemet iki 4,6 proc. BVP kitąmet.


Šiame straipsnyje: Portugalijakrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių