Mirtininkai atakavo JAV labdaros būstinę Kandahare

Prie vienos JAV labdaros organizacijos būstinės Kandahare pirmadienį mirtininkas susprogdino sunkvežimį su sprogmenimis, o du kiti užpuolikai įsiveržė į pastatą ir šaudė į saugumo pajėgas, pranešė policija ir vyriausybės pareigūnai.

Tai jau antras pastarosiomis dienomis išpuolis prieš amerikiečių interesus šiame Afganistano mieste; per jį žuvo keturi afganai.

Kandaharo valdžia pranešė, kad užpuolikai JAV įsikūrusios organizacijos „International Relief and Development“ (IRD) būstinę atakavo 6 val. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir kad du užpuolikai tebėra įsitvirtinę komplekso viduje esančioje veterinarijos klinikoje ir šaudo į saugumo pajėgas. Tame pačiame komplekse yra ir Jungtinių Tautų (JT) biurai.

„Užpuolikų mirtininkų buvo trys. Vienas sprogo priešais biurą. Du kiti Įsiveržė į kompleksą (su mirtininkų liemenėmis). Jie vis dar gyvi, bet policija juos supa“, - sakė policijos atstovas.

Talibano atstovas Yousufas Ahmadi (Jusufas Ahmadis) sakė, kad talibų grupė Kandahare - buvusioje Talibano sostinėje ir didžiausiame Pietų Afganistano mieste - įvykdė išpuolį, kurio metu susprogdino automobilį, bet tvirtino, kad taikinys buvo JT pabėgėlių agentūra.

„Į mūsų ligoninę buvo atvežti keturi civilių afganų lavonai ir penki žmonės, tarp jų - apsaugininkas nepalietis, su sužeidimais“, - sakė ligoninės gydytojas Sardaras, kuris, kaip ir daugelis afganų, turi tik vardą.

Kandaharo provincijos policijos viršininkas Abdul Raziqas (Abdul Razikas) sakė, kad žuvo trys žmonės, tarp jų - Kandaharo miesto 6-ojo rajono policijos viršininkas, kuris atakos metu buvo su civiliais drabužiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

okupantams

okupantams portretas
karšta darosi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių