I. Smirnovas apskundė rinkimų rezultatus

Nepripažintos Padniestrės respublikos Centrinė rinkimų komisija penktadienį, gruodžio 16 dieną, paskelbs galutinius sekmadienį vykusių prezidento rinkimų rezultatus ir priims galutinį sprendimą dėl dabartinio prezidento Igorio Smirnovo skundo.  

Tokį sprendimą CRK priėmė posėdyje trečiadienį.

I.Smirnovas, preliminariais duomenimis nepatekęs į antrąjį rinkimų ratą, reikalauja pripažinti rinkimų rezultatus negaliojančiais.

CRK posėdis įvyks penktadienį. Jis prasidės 14 val. vietos laiku.

Anksčiau trečiadienį nepripažintos Padniestrės respublikos CRK paskelbė preliminarius gruodžio 11 dieną vykusių prezidento rinkimų rezultatus.

Nė vienam kandidatui nepavyko surinkti 50 proc. plius vieno balso, reikalingų pergalei. Paskelbti duomenys rodo, kad už buvusį Aukščiausiosios Tarybos pirmininką Jevgenijų Ševčiuką balsavo 38,53 proc. rinkėjų, už jo įpėdinį Anatolijų Kaminską - 26,48 proc., o už dabartinį prezidentą Igorį Smirnovą  - 24,82 proc.

Pirmajame rinkimų rate į Padniestrės vadovo postą pretendavo komunistų partijos lyderis Olegas Choržanas, politologas Andrejus Safonovas ir  judėjimo „Proveržis“ vadovas   Dmitrijus Soinas.  


Šiame straipsnyje: Igor SmirnovPadniestrė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių