Berlusconi pasitraukimas bus smūgis jo šeimos verslui

Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) atsistatydinimas iš premjero posto yra smūgis šio milijardieriaus šeimos verslui, kuris, pasak analitikų, visad turėjo naudos iš jo politinio vaidmens.

Vertybinių popierių biržos verdiktas negali būti aiškesnis - ir taip su sunkumais susiduriančios jo televizijos grupės „Mediaset“ akcijos trečiadienį, kitą dieną po jo pranešimo, kad atsistatydins, smuko 12 procentų.

Nuojauta, kad galas jau arti, atsirado senokai - „Mediaset“ akcijos per šešis mėnesius smuko 49 proc., nors Milano akcijų birža per tą patį laikotarpį smuko tik 30 procentų.

„Iš tikrųjų biržos pripažįsta, kad esama interesų konflikto“, kuris padėdavo šiai grupei, sakė Milano Bocconi (Bokonio) universiteto ekonomikos profesorius Fabrizio Perretti (Fabricijus Peretis).

„Virtinė praeityje priimtų sprendimų suteikė “Mediaset„ pranašumą prieš konkurentus arba juos susilpnino“, - sakė kitas finansų analitikas, kuris yra gerai informuotas šiuo klausimu, bet nenorėjo skelbti savo pavardės.

Gana iškalbinga tai, kad Romoje pirmadienį pasklidus gandams apie S.Berlusconi atsistatydinimą, jis savo Arkorės valdose netoli Milano pietavo su dukterimi Marina, sūnumi Piersilvio (Pjersilvijumi) ir ilgamečiu bičiuliu, „Mediaset“ prezidentu Fedele Confalonieri (Fedele Konfalonjeriu).

S.Berlusconi dukra yra holdingo „Fininvest“, kurį kontroliuoja Berlusconi šeima, valdybos pirmininkė, o Piersilvio - tėvo įkurtos komercinės televizijos grupės „Mediaset“ valdybos pirmininko pavaduotojas.

Kairiosios pakraipos laikraštis „La Repubblica“ tuos pietus Arkorėje pavadino „karo taryba dinastijos ateičiai“ aptarti, nes, kaip teigia kritikai, S.Berlusconi politinė karjera darė gana pozityvų poveikį trečiajam pagal dydį asmeniniam turtui Italijoje.

Nors šio turto ištakos tebėra miglotos, jo vertė nuo beveik 2 mlrd. dolerių 1994-aisiais, kai jis pirmą kartą iškilo į valdžią, pašoko iki beveik 13 mlrd. dolerių 2000-aisiais, rodo žurnalo „Forbes“ duomenys.

Dėl ekonominės ir finansinės krizės S.Berlusconi turtas dabar vertinamas maždaug 8 mlrd. dolerių.

S.Berlusconi parlamente prastūmė ne tik virtinę įstatymų, kurie apsaugojo jį nuo teisinio persekiojimo, bet ir įstatymus, kurie apsaugojo jo kompanijas.


Šiame straipsnyje: BerlusconiItalija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Palikuonys

Palikuonys portretas
Kas ten žino? Apie kitų valstybių reikalus sunku ką nors prognozuoti. Svarbiausia - nesikišti. Romėnai - geri, sumanūs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių