Jungtinės Karalystės karališkoji šeima gali sau leisti pačius geriausius, įmantriausius gurmaniškus patiekalus, tačiau net ir su visa prabangos suteikiama laisve, keturių produktų kilmingieji viešumoje valgyti sau neleidžia.
Anykščių meras, gamtininkas Sigutis Obelevičius turi svajonę Anykščius paversti alternatyvios medicinos centru. Sako, pagrindą tam jau kloja daugybė sveikuolių ir žolininkų. Dirbti sode, rinkti vaistažoles, valgomus augalus, grybus, domėtis jų savybėmis ir jas aprašyti – senas biologo, gamtos mylėtojo pomėgis. Naujausi jo tyrinėjimai ir pastebėjimai sugulė į knygą „Imunitetą stiprinantys augalai“.
Didžiosios metų šventės tapo iššūkiu organizmui, todėl, pradedant Naujuosius metus, vertėtų daugiau dėmesio skirti mitybai ir grįžti į sveikesnės gyvensenos vėžes. Įsidėmėkite aštuonis produktus, kurie padeda atkurti organizmo pusiausvyrą ir gerą savijautą.
Žmogaus gyvenimo ritmas ir širdies ritmas – neatsiejami vienas nuo kito. Per visą gyvenimą širdis susitraukia apie 3 milijardus kartų. Kad organizmas būtų gerai aprūpinamas krauju, širdis turi dirbti be jokių priekaištų – jos susitraukimai turi būti ritmingi ir stiprūs.
„Daktare, mano vaikas dažnai serga, čiaudėja, sloguoja ir kosti, kaip sustiprinti imunitetą?“ – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ žiūrovės klausimą išgirdo gydytojas Alvydas Unikauskas. Jo patarimu, vienas iš būdų stiprinti imunitetą – valgyti mažiau cukraus. Gydytojas taip pat atsakė į kitus tėvų klausimus.
Atvėsę orai ir vis labiau persekiojančios peršalimo ligos daugelį verčia griebtis vaistų. Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorius Petras Rimantas Venskutonis siūlo be piliulių nepamiršti ir liaudies medicinos, o būtent gerosiomis savybėmis pagarsėjusio česnako.