Raigardo kelio posto muitinės pareigūnai, patikrinę iš Baltarusijos įvažiavusio dviratininko daiktus, rado nuo muitinės kontrolės konservuotų burokėlių stiklainiuose slėptas kontrabandines cigaretes.
Jei būtų Jevheno Klopotenkos valia, Ukrainoje būtų ne tik Barščių gatvė ir paminklas barščiams – virtualiajame pasaulyje gyventų barščius reiškiantis emosiukas. Bene garsiausiam Ukrainos virtuvės šefui, ukrainiečių karo dėl barščių generolui, šis patiekalas yra tautą vienijanti idėja. Mokslininkai barščius kartu su duona vadina dviem Ukrainos nacionalinės virtuvės ramsčiais.
Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) penktadienį patvirtino barščius saugomu Ukrainos kultūros paveldu – ši Kyjivo iniciatyva labai erzino kaimynę Rusiją.
Šeštadienį, antrąją Kazimiero mugės dieną, kauniečiai aktyviai sureagavo į iniciatyvą „Ateik barščių, paremk Ukrainą!“ Per šią ukrainiečių palaikymo akciją surinkti 33 tūkst. eurų.
Kazimiero mugė šeštadienį – sausakimša. Žmonės pasiilgo gero oro, bendravimo. Didelę dalį minios į Nemuno salą pritraukė iniciatyva „Ateik barščių, paremk Ukrainą!“
Unikalių papuošalų autorė Irina Korovina-Chudiajeva, žinoma kūrybiniu slapyvardžiu Irina My My, prisipažįsta, kad labiau nei sukinėtis virtuvėje ji mėgsta "kepti" medalius ir ordinus. Tačiau meniškos natūros nesuvaldysi – kartais prasiveržia ir kulinarinės aistros.
Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?
Klaipėdietis Marijus pietus restorane "Katpėdėlė" su šleikštuliu prisimins dar ilgai. Barščių užsisakęs vyras juose rado kirmėlių. Kavinės atstovai tikina, kad apetito nekeliantis "prieskonis" į patiekalą galėjo patekti kartu su grybais.