Tyrime dėl nušauto kontrabandininko apklaustas VSAT pareigūnas, įtarimai jam nepareikšti

Prie sienos su Baltarusija šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnui galimai mirtinai pašovus kontrabandininką, pasienietį apklausė policija, įtarimai jam kol kas nepareikšti.

„Kol kas pareigūnui nepareikšti įtarimai“, – BNS nurodė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja. Ji pažymėjo, kad asmuo „be abejo“ apklaustas.

Sostinės policija po šeštadienio įvykio Šalčininkų rajone atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Jam vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuroras Ramūnas Šileika BNS neįvardijo, kada galėtų būti priimtas sprendimas dėl įtarimų, ir pridūrė, kad dar laukiama specialistų išvadų.

„Sunku pasakyti, kiek tyrimo veiksmai bus atliekami, dar specialistų išvadų bus laukiama, tad negaliu net preliminariai pasakyti“, – teigė prokuroras.

Paklaustas, kokių ekspertų išvadų laukia prokuratūra, R. Šileika nurodė, kad „ne vienos“.

Kaip sekmadienį pranešė VSAT, teisėsaugai žinomas vilnietis buvo mirtinai pašautas šeštadienio vakarą prie sienos su Baltarusija, pareigūnams mėginant sulaikyti jį su gabenta cigarečių kontrabanda.

VSAT vadas generolas Rustamas Liubajevas žurnalistams savaitgalį tvirtino, kad 1980 metais gimęs žuvusysis yra gerai žinomas teisėsaugai, jau baustas už kontrabandą.

Sunku pasakyti, kiek tyrimo veiksmai bus atliekami, dar specialistų išvadų bus laukiama, tad negaliu net preliminariai pasakyti.

R. Liubajevo teigimu, nuo pasieniečių bandžiusį sprukti vyrą pašovęs pareigūnas VSAT dirba daugiau negu 15 metų, jis teigiamai charakterizuojamas tiesioginių vadovų, ne kartą skatintas.

Anot VSAT, automobilis „Volkswagen Passat“ pastebėtas šeštadienį, apie 21 val., Šalčininkų rajono Paūdrionių kaimo prieigose, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnams vykdant paieškos ir sulaikymo veiksmus dėl kontrabandos.

Transporto priemonės vairuotojas, stabdomas uniformuotų pasieniečių su VSAT tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais, nepakluso šiam reikalavimui, padidino greitį ir ėmė sprukti.

Pasak VSAT, bėglys vos nekliudė ant keliuko stovėjusio kito uniformuoto pasieniečio, kuris iš tarnybinio ginklo iššovė vieną šūvį, taikydamasis į automobilio padangą.

Po šūvio kiek pavažiavęs automobilis sustojo, pareigūnai vairuotojo vietoje rado mirtinai šūvio sužalotą Lietuvos pilietį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepritariu

Nepritariu portretas
Naudoti ginklą galima tik mėgnant sulaikyti ginkluotą nusikaltėlį. Dar galima naudoti, jei gresia pavojis gyvybei. Dabar garsi antraštė KONTROBANDININKĄ ir kas tas kontrobandininkas?? Paprasčiausias žmogelis mėginantis užsidirbti nesumokėdamas mokesčių, tai tai nėra legalu, bet jis nėra žudikas. Man baisesni tie kas jau surinktus nokesčius sugeba pavogti, bet tų nešaudom :)) Nekėlė jis jokio pavojaus gyvybei, todėl turėjo būti panaudotos kitos priemonės jį išaiškinti ir nubausti o ne mirties bausmė sušaudant.

Pelėda

Pelėda portretas
100 % pritariu "Expert".

Cianidas

Cianidas portretas
Ko gero,greit Lietuvoje,jei nepamatysi stabdančio tave mento,pasivijusi kulka bus teisi.Mirties bausmė panaikinta senai,bet mentai šaudo kaip šaudykloj.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių