Sučiuptas moterį išprievartavęs recidyvistas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities policija sulaikė, o teismas leido suimti savo namuose moterį išprievartavusį recidyvistą.

Rugsėjo 18-osios ankstyvą rytą į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino moteris. Ji pranešė, kad į namus, kuriuose slaugė neįgalų vyrą, per atvirą langą įsibrovė nepažįstamasis, prie gerklės prikišo į peilį panašų daiktą ir išprievartavo.

Policijos teigimu, paprastai aukos gali atpažinti žagintojus, tačiau įbauginta, penktą valandą ryto netikėtai užklupta 63 metų moteris negalėjo nurodyti jokių gobtuvu galvą prisidengusio prievartautojo požymių. Ji pati prasitarė turinti labai nedaug vilties, kad nusikaltimas bus atskleistas.

Tą pačią dieną prie tyrimo prisijungė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai, turintys patirties tirti seksualinio pobūdžio nusikaltimus.

Tyrimo metu ištirti įrodymai ir dėmesys smulkiausioms detalėms patvirtino profesionalų įžvalgas ir leido nustatyti įtariamąjį. Jis buvo sulaikytas pirmadienį, pranešė Vilniaus apskrities policija.

33 metų vyras yra jau 11 kartų teistas už nusikaltimus, iš jų vieną kartą už lytinį nusikaltimą. Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas sankcionavo įtariamojo suėmimą trims mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių