Iš slėptuvių traukė tūkstančius kontrabandinių cigarečių pakelių

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės patruliai dirbo pasienio postuose – nuodugniai tikrino iš Baltarusijos atvykusius automobilius.

Pro pareigūnų patikrą neprasprūdo nei lengvaisiais, nei krovininiais automobiliais į Lietuvą vežta kontrabanda. Aptiktų cigarečių vertė skaičiuojama dešimtimis tūkstančių eurų, dėl įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Besibaigiant darbo savaitei į Šalčininkų kelio postą automobiliu „Alfa Romeo“ atvykusi 21-erių Baltarusijos pilietė V. B. muitinės pareigūnams teigė nevežanti privalomų muitinei pateikti prekių. Tačiau netrukus išaiškėjo, kad jauna moteris melavo, mat jos automobilis pasirodė besąs tikra važiuojanti slėptuvė – mobiliųjų muitinės grupių pareigūnai kontrabandines cigaretes traukė iš visų įmanomų automobilio ertmių: slenksčių, posparnių, dvigubo dugno, slėptuvių sėdynėse ir kt. Iš viso moteris į Lietuvą ketino nelegaliai įvežti 3240 pakelių cigarečių „Minsk Capital“, kurių vertė – 9,6 tūkst. eurų.

Sekmadienį muitinės patruliai kontrabandines cigaretes traukė jau iš krovininio automobilio – iš Baltarusijos atvykusio 37-erių metų lietuvio A. T. vairuojamas vilkikas „Renault“ su tuščia puspriekabe jiems pasirodė įtartinas, todėl, nepaisant to, kad pilietis deklaravo negabenantis apmokestinamų prekių arba prekių, kurioms taikomi draudimai ar apribojimai, automobilis buvo nukreiptas į detalaus tikrinimo angarą patikrai. Čia paaiškėjo, kad vyras kontrabandai gabenti buvo sugalvojęs išnaudoti erdvią gamyklinę ertmę vilkike po gultu, tačiau pro patyrusių muitininkų akis tokia slėptuvė neprasprūdo – joje aptikta 4 tūkst. pakelių „Winston“, „Queen“ bei „Korona“ cigarečių. Kiek vėliau, papildomos apžiūros metu, puspriekabės dugno ertmėse buvo aptikta dar 4 tūkst. pakelių „Winston“ cigarečių. Bendra kontrabandininko prarastų rūkalų vertė apie 21 tūkst. eurų.

Dėl įvykių Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus. Tyrimams vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Tabako gaminiai ir automobiliai, kuriais jie buvo gabenti, sulaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių