Prabilo dingusio Mato mama: niekada nėra buvę, kad sūnus išeitų naktį

Vilniuje dingusio 15-mečio mama prašo visuomenės padėti ieškoti sūnaus ir visus galinčius įsitraukti į paieškas. Taip pat moteris prašo susilaikyti nuo savavališkos paieškos – ji atliekama koordinuotai ir suderinus su policija.

Gyventojų prašoma nevykdyti paieškų savarankiškai, o jungtis prie jau organizuojamų grupių tiek sausumoje, tiek vandenyje. Šiuo metu laukiama pranešimo iš policijos apie paieškų tęsimą sausumoje, o du baidarių ekipažai plaukia Neries atkarpomis.

Visą oficialią informaciją prašoma sekti Facebook grupėje „Mato paieška“.

Į Eltą kreipėsi Mato Kalinausko paiešką koordinuojanti Neringa Gujienė, ji su ELTA pasidalijo dingusio Mato mamos žinute visuomenei.

„Mano sūnus Matas dingo be žinios pirmadienio naktį. Toks elgesys jam nėra įprastas, sūnus visada nakvoja namuose, į sporto klubą vaikšto rytais, niekada nėra buvę, kad išeitų naktį. Mato ieškome kartu su policija, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriais, Lietuvos Šaulių sąjunga ir savanoriais civiliais. Šiuo metu svarbiausia – rasti Matą. Šiandien vykdome paieškas upe. Esu labai dėkinga kiekvienam už pagalbą ir prašau prie savanoriškos paieškos prisidėti visų, kas gali. Įrangą turime, tačiau mums labai trūksta žmonių“, – sakė dingusio penkiolikmečio mama.

Intensyvios nepilnamečio paieškos vykdomos nuo pirmadienio. Šiuo metu sausumoje yra apžiūrėtos abi Neries krantinės nuo Šilo tilto iki pat Grigiškių.

„Jeigu imtume situaciją bendrai, policijos pajėgas, Lietuvos Šaulių sąjungą, paieškai pakanka, jeigu kalbame tik apie gyventojus – jų aktyvumas mažas. Vakar intensyviai ieškojome žmonių, kurie galėtų plaukti šiandien baidarėmis, valanda iki plaukimo radome paskutinį reikalingą žmogų, tad pasisekė, kad pavyko surinkti reikiamą skaičių“, – Eltai sakė N. Gujienė.

Paieška vandenyje vykdyta nuo Šilo link Lazdynų tilto, o trečiadienį paieška tęsiama nuo Baltojo tilto link Grigiškių. Policija taip pat prašo visų vaizdo registratorius turinčių vairuotojų, kurie rugsėjo 30 d., pirmadienį, nuo 4.20 val. iki 8 val. važiavo Antakalnio, Žirmūnų, P. Vileišio, Šilo gatvėmis ar Šilo tiltu pasidalinti vaizdo registratorių medžiaga su policija.

Mato tėvai dėkoja institucijoms, savanoriams ir žiniasklaidai už pagalbą paieškose ir informacijos sklaidą.

„Ačiū visiems, kurie prisideda prie Mato paieškos. Tikiu, kad susivieniję Matą rasime“, – sako tėvai.

Vaikino fiziniai bruožai: 15 metų, 175 cm. ūgio, lieknas, vilkėjo trumpus mėlynus „Jack & Jones" šortus su baltomis juostomis šonuose, žydri „Nike" sportbačiai, juodas džemperis su „Jack & Jones" užrašu per visą krūtinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių