Pasieniečių rankose – dar viena cigarečių siunta iš Baltarusijos

Padedant buvusiai kolegei, Lavoriškių užkardos pasieniečiai aplenkė kontrabandininkus ir sulaikė iš Baltarusijos meteorologiniu oro balionu parskraidintas kontrabandines cigaretes.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), penktadienio rytą tarnybą vykdę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai gavo pranešimą: buvusi pasienio pareigūnė pastebėjo virš Vilniaus rajono Burniškių kaimo sodybų sklandantį baltą meteorologinį balioną su pritvirtintu ryšuliu, apvyniotu skaidria plėvele.

Balionas judėjo nuo valstybės sienos link Fermos kaimo.

Reaguodami į pranešimą, pasienio pareigūnai nedelsdami atvyko į vietą, esančią apie 4,5 km nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Apieškoję teritoriją, pievos krašte netoli krūmų jie aptiko baltą meteorologinį balioną su pritvirtintu ryšuliu ir GPS siųstuvu.

Pasieniečiai surengė pasalą, tikėdamiesi susekti kontrabandininkus.

Po maždaug 2,5 valandos laukimo į stebimą vietą atvyko automobilis „Audi TT“ su Jungtinės Karalystės registracijos numeriais.

Iš automobilio išlipę du asmenys pradėjo žvalgyti aplinką.

Pasienio pareigūnai nedelsdami ėmėsi sulaikymo veiksmų.

Vienas iš atvykusiųjų nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir paspruko, kitas, 29-erių metų Lietuvos pilietis, sulaikytas.

Iš įvykio vietos pabėgusio antrojo vyriškio paieškos buvo nesėkmingos.

Sulaikytam kontrabandininkui už akcizais apmokestinamų prekių tvarkos pažeidimą pradėta administracinė teisena, už kurią gresia bauda nuo 5760 iki 6000 eurų.

Be to, vyras neturėjo VSAT išduoto leidimo būti pasienio ruože, todėl už pasienio teisinio režimo reglamentavimo pažeidimą jam teks sumokėti 130 eurų baudą.

Ryšulyje buvo rasta 1019 pakelių cigarečių „MINSK CAPITAL QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Šio nelegalaus krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Cigaretės laikinai saugomos Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardoje.

Po apklausos pareigūnai vyrą paleido, įteikę šaukimą atvykti į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardą, kur bus nagrinėjama jo administracinio nusižengimo byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių