P. Gražulio byloje dėl LGTIQ asmenų niekinimo teismas paskelbė pertrauką iki rugsėjo

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį dar kartą paskelbė pertrauką byloje, kurioje į Europos Parlamentą (EP) išrinktas Petras Gražulis kaltinamas LGBTIQ asmenų niekinimu.

Bylos nagrinėjimą ketinama tęsti rugsėjį, teismas prokurorę įpareigojo iki to kreiptis į EP dėl P. Gražulio patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

„Teismas baudžiamojoje byloje padarė pertrauką, kadangi teismui kilo neaiškumų dėl P. Gražulio teisinės neliečiamybės, nes jis išrinktas į EP. Kadangi vasara, atostogų metas, tai tiek prokurorė, tiek gynyba, tiek pats P. Gražulis bus užimtas, tai kitą posėdį teismas rengs rugsėjo mėnesį“, – BNS sakė prokurorė J. Jasiūnienė.

Teismas praėjusią savaitę jau skelbė pertrauką šioje byloje, ir tuomet įpareigojo J. Jasiūnienę kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl leidimo patraukti P. Gražulį baudžiamojon atsakomybėn.

„VRK davė išaiškinimą, kad šiai dienai P. Gražulis neturi teisinės neliečiamybės, tačiau teismas nusprendė kitaip ir, kaip ir minėjau, nesant daugiau laiko posėdžiams, buvo nuspręsta posėdį rengti rugsėjo mėnesį“, – pasakojo prokurorė.

„Tiesiog situacija išsisprendė taip“, – pridūrė ji.

Prokurorė sakė, kad kreipsis į EP dėl P. Gražulio neliečiamybės nedelsiant, nes imuniteto atėmimo procedūra užtruks ilgai, o parlamentas dar nėra susirinkęs.

„Nežinau, ar spėsime iki rugsėjo gauti sutikimą ar nesutikimą“, – sakė J. Jasiūnienė.

Kaip BNS informavo Europos Parlamento biuras, EP nariai įgyja pilną imunitetą nuo jų įgaliojimų patvirtinimo liepos 16 dieną.

Rinkimų kodeksas nenumato imuniteto nuo baudžiamosios atsakomybės kandidatams į EP.

VRK prokurorei atsiųstame atsakyme teigiama, kad pagal EP narių statuso ir darbo sąlygų įstatymo nuostatas, EP narys Lietuvos teritorijoje turi tokią pačią asmens neliečiamybę kaip ir Seimo narys, jeigu Europos Sąjungos teisės normos nenumato kitaip.

Taip pat VRK nurodo, kad įstatymo nuostatos EP nariui taikomos nuo EP nario pažymėjimo įteikimo momento iki kadencijos pabaigos.

VRK EP rinkimų rezultatus ir mandatus gavusius politikus patvirtino praėjusį savaitgalį, narių pažymėjimų įteikimo ceremoniją organizuoja penktadienį.

P. Gražulis kaltinamas, kad 2022 metų gegužės 26 dieną po Seimo plenarinio posėdžio, kuriame svarstytas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, viešai išsakė teiginius, kurie vertintini kaip žmonių grupės niekinimas dėl jų seksualinės orientacijos.

Tą dieną Seimui po pateikimo pritarus Civilinės sąjungos įstatymo projektui, numatančiam tos pačios lyties asmenų partnerystę, P. Gražulis, išėjęs iš plenarinių posėdžių salės, sutiko kelis LGBTIQ bendruomenės atstovus ir juos iškeikė, išvadino išsigimėliais, platinančiais venerines ligas, siūlė gydytis.

Prokurorų teigimu, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad P. Gražulis tai darė veikdamas tiesiogine tyčia, suvokdamas, kad jo pasisakymai yra filmuojami, transliuojami bei skelbiami žiniasklaidoje.

Nukentėjusiais šiame tyrime pripažinti penki asmenys.

65-erių P. Gražulis pernai per apkaltą pašalintas iš Seimo.

Apkalta jam suorganizuota dėl balsavimo už kitą Seimo narį.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) taip pat pernai patvirtino galutinį apkaltinamąjį nuosprendį politiko atžvilgiu vadinamojoje šaldytos produkcijos gamintojos „Judex“ byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Demokratijos schizofrenija

Demokratijos schizofrenija portretas
Kai LGBT niekina heteroseksualus, kai šurajevas niekina seimo narius - viskas labai demokratiška, o kai Gražulis niekina LGBT prostitutus - jau blogai. Šeimas niekinti ypač pageidautina. Šaipytis iš katalikų - vienas malonumas. O pasiųsti raskevičių - nusikaltimas. Beprotybės puota tęsiasi.

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Pagarba PETRUI GRAŽULIUI kuris baisiai nekenčia ir nemėgsta pedikų, ir nieko jam tas teismas nepadarys, juokas ima iš tų apsišūdinusių šiknapisių

niekas taip nezemina

niekas taip nezemina portretas
situ siknakrusiu kaip jie patys. zygiuoja gatvem ir reklamuojasi : as kisu kitam diedui i sikna...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių