Išniekintas Baltarusių bendruomenės ir kultūros centras: prie durų – užrašas „Dink iš Lietuvos“

Šeštadienį sostinėje buvo išniekintas vos prieš kelis mėnesius veiklą pradėjęs Baltarusių bendruomenės ir kultūros centras. Pastato sienos buvo nutepliotos dažais, o prie pagrindinių durų atsirado užrašas „Dink iš Lietuvos“.

„Pranešimas buvo gautas 10.46 val. Pastatas buvo išpaišytas dažais“, – Eltai teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot jo, įtariamųjų kol kas nėra.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Vilniuje yra išniekinamos baltarusių organizacijos. Paskutinis panašus įvykis buvo fiksuotas šių metų rugsėjo pradžioje, kai sostinėje, prie pabėgėlių prieglaudos „Dapamoga“ pastato, ant asfalto, raudonais dažais buvo išpaišytas prieš baltarusius nukreiptas užrašas „Baltarusių parazitams čia ne vieta“.

Apie tai tuomet pranešė Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos biuras. Biuro teigimu, tai galėjo būti Baltarusijos specialiųjų tarnybų provokacija.

Dar anksčiau, liepos pabaigoje, išpuolis buvo įvykdytas ir prie Baltarusijos opozicionieriaus Dmitrijaus Furmanovo parduotuvės „Kropka“ sostinės senamiestyje.

Tuomet buvo išdaužti nukentėjusiajam priklausiusios parduotuvės langai, raudonos spalvos dažais išpaišytos pastato sienos, paliktas užrašas „Grįžkite namo, Baltarusijos kiaulės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kns

Kns portretas
Rašyta ne lietuvio.Gali būti bukagalvio darbas už butelį.Ausys ko gero kyšo is Kremliaus!

-

- portretas
Vietinių žmonių išsakyta nuomonė apie atėjūnus turėtų būti paisoma, nenurašinėjant tokių įvykių kažkokioms tariamoms "spec. tarnyboms". Pasidomėkite ką soc.medijoj ir realybėje tie patys baltarusiai kalba apie LDK ir kaip lietuvius pravardžiuoja. Lietuviai, kurie asmeniškai pamatė šių "svečių" įžūlų elgesį, nebenori jų čia matyti.

Anonimas

Anonimas portretas
Išmok rašyti pirmiausia.,ne tau pasakyti kam kur dingti,suka.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių