Aiškėja: per šaudynes Vilniuje žuvo advokatas

Vilniaus centre ketvirtadienį per šaudynes žuvo advokatas Leonid Pšelincev.

Žinią apie advokato žūtį Eltai patvirtino Advokatų tarybos atstovė spaudai Ieva Paliliūnienė.

„Reiškiame užuojautą šeimai, advokatą pažinojusiems kolegoms. Tai yra skaudi žinia visai advokatų bendruomenei“, – teigė I. Paliliūnienė.

Incidentas sostinėje įvyko Vasario 16-osios gatvėje, 10.15 val., Eltai pranešė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Incidento metu pašauti du pareigūnai, įtariamasis sulaikytas.

Policijos atstovas žinios apie advokato žūtį nepatvirtino, tačiau teigė, kad nurodytu adresu, bute, rastas negyvo vyro kūnas.

P. Paleckio/BNS nuotr.

Kaip anksčiau sakė R. Matonis, iškvietimas į Vasario 16-osios gatvėje esantį butą buvo gautas dėl iškeldinimo iš namų, asmuo šovė į atvykusius pareigūnus.

Sužalotas policininkas ir policininkė. Policininkui sužalota krūtinė, policininkei – koja.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atstovė Daiva Ulbinaitė informavo, kad netrukus situaciją ministrė aptars su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla.

„Generalinis komisaras yra įvykio vietoje ir informavo ministrę, kad įtariamasis yra sulaikytas ir visuomenei grėsmės nėra“, – Eltai sakė D. Ulbinaitė, informuodama, kad ketvirtadienį, 13 val. numatoma spaudos konferencija po A. Bilotaitės ir R. Požėlos susitikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių