Vaiko susilaukusiems Vilniaus rajono gyventojams – 165 eurų išmoka

  • Teksto dydis:

Nuo kitų metų naujagimio susilaukusiems Vilniaus rajono gyventojams bus skiriama 165 eurų vienkartinė išmoka, nusprendė savivaldybės taryba.

Pasak savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus, tokia išmoka, kuri ateityje gali didėti, siekiama stiprinti šeimos politiką, padėti besikuriančioms šeimos, ypač pirmaisiais metais, kai susiduriama ir su tam tikrais finansiniais iššūkiais.

„Tai ne tik simbolinė finansinė paskata, bet ir dalis mūsų kompleksinių pastangų padėti Vilniaus rajono šeimoms bei tiems, kurie galvoja apie jos sukūrimą“, – sakė meras.

Naujoji vienkartinės išmokos tvarka įsigalios 2025 metų sausio 1 dieną ir bus taikoma vaikams, gimusiems nuo šios datos. Skaičiuojama, kad sprendimo projektui įgyvendinti kitiems metams iš savivaldybės biudžeto reikės skirti apie 120 tūkst. eurų.

Anot sprendimo, gimus vaikui šeimoje, kurioje bent vienas iš tėvų (ne mažiau kaip 12 mėnesių iki vaiko gimimo) yra deklaravęs gyvenamąją vietą Vilniaus rajone, bus skiriama vienkartinė trijų bazinių socialinių išmokų dydžių išmoka, kuri sieks 165 eurus.

Vienas iš vaiko tėvų ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo vaiko gimimo dienos turės pateikti prašymą savivaldybei.

Pasak savivaldybės, tarybos sprendimu nuo kitų metų sausio Vilniaus rajono kūdikio kraitelio vertė didės nuo 50 iki 150 eurų.

Numatoma šeimas su naujagimiais aprūpinti būtiniausiomis mažylio priežiūros priemonėmis, praversiančiomis pirmaisiais jo gyvenimo metais.

Kraitelis bus skiriamas visiems naujagimiams, kurių bent vienas iš tėvų yra deklaravęs gyvenamąją vietą Vilniaus rajone ir mažylio gimimą įregistravo Vilniaus rajono civilinės metrikacijos skyriuje ne vėliau kaip per tris mėnesius nuo kūdikio gimimo dienos.

Priėmus šiuos sprendimus, Vilniaus rajono savivaldybė tapo septinta savivaldybe Lietuvoje, kurioje taikoma dvigubo skatinimo praktika – kūdikio kraitelis ir finansinė paskata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių