Sostinės pėsčiųjų perėjoje prie „Litexpo“ – karo suniokotos Ukrainos vaizdai

  • Teksto dydis:

Pėsčiųjų perėjoje prie Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“, kur vyks NATO viršūnių susitikimas, atidaryta šviečiančių stendų paroda „Ukraina yra čia“.

Idėjos autorė menininkė Lina Šlipavičiūtė viliasi, kad į NATO viršūnių susitikimą atvykę ja eisiantys žmonės, pasaulio žiniasklaidos atstovai pajus didžiulį Lietuvos palaikymą Ukrainai ir primins, ką kasdien išgyvena ukrainiečiai, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Šios temos negali būti per daug. Per daug yra skausmo, kurį palieka karas. Jį galima bent kiek pajusti žvelgiant į šias nuotraukas – apokaliptiniuose griuvėsiuose žaidžiantys vaikai, baimė ir bejėgiškumas senolių akyse, kojų netekę visai dar jauni kariai, iš nevilties ir skausmo raudantis žmogus prie masinės Iziumo kapavietės“, – sakė menininkė.

S. Žiūros nuotr.

Eksponuojamos nuotraukos padarytos įvairiose Ukrainos vietose: Kyjive, Iziume, Irpinėje, Černihive, kt. Jų autoriai – Ukrainoje gyvenantys fotografai  Elena Tita, Volodymyras Petrovas ir Olegas Petrasiukas.

Paroda veiks ne vieną mėnesį. Šviečiantys stendai apsaugoti nuo vandalų išpuolių – konstrukcija padaryta iš tvirtos, atsparios medžiagos, organinio stiklo medžiagą galima lengvai nuvalyti, jei būtų bandoma juos niokoti.

Paroda „Ukraina yra čia“ įgyvendinta bendromis meno laboratorijos „Kiaurai sienas“ ir spaustuvės „Menų kalvė“ pastangomis. Projektą finansavo Vilniaus miesto savivaldybė.


Šiame straipsnyje: Vilniuspėsčiųjų perėjaparodaUkrainos vaizdaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių