Sostinėje – smirdanti problema: vairuotojai yra įsiutę

Smardi problema sostinėje. Šiukšles surinkę šiukšliavežių vairuotojai negali jomis atsikratyti, nes tenka valandų valandas stovėti eilėje. Atliekas priimančios įmonės atstovai problemą mato, tačiau tikina, kad ji greitai bus išsispręsta. Ragina ir pačius vairuotojus neatvažiuoti vienu metu.

Sostinėje, prie mechaninio biologinio atliekų apdorojimo aikštelės, kur priimamos atliekos, stovi kelių dešimčių šiukšles vežančių sunkvežimių eilė. Vairuotojai įsiutę. Į kamerą kalba, bet atpažinti nenori būti.

„Tai jau vyksta pusę metų, stovime po 3-4 valandas eilėje. Prieš pusę metų buvo kaip ir tvarkoje, dabar nėra kur išsipilti, pastoviai stovime, laukiame ir laukiame, o Vilnius skęsta šiukšlėse, paskui nespėjam savo darbo padaryti“, – LNK tvirtino pašnekovas. 

„Dirbame nuo 5 valandų ryto, dar reikia važiuoti krautis, tai kada mes baigsime“, – LNK kalbėjo kitas vyras, kuris pridūrė, kad eilėje tuo metu jis jau laukė keturias valandas.

„O dar reikia šešias valandas dirbti“, – pridūrė jis. 

Esą už stovėjimą jiems niekas nemoka, tik už surinktas šiukšles.

„Kaip turėtų būti? Ateinate į darbą, pusę dienos miegate, pusę dirbate, tai ką darbdavys pasakytų...“ – stebėjosi LNK kalbėjęs vyras. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Mums dar reikia važiuoti dirbti, ten liko konteineriai, karšta kabinoje“, – aiškino pašnekovas.

Vienas vairuotojas aprodė ir vietą, kur šiukšlės būna iškraunamos.

„Čia mes visą laiką išsikraudavome, dabar dar durų nesimato, ir jau nuo šeštadienio taip. To neatlaisvina niekaip, matote, kas darosi, gandrai gyvena laisvai čia... Lizdus tuoj susikraus, vaikų atves, o mes stovime po keturias valandas eilėje“, – nurodė vyras.

Atliekas surenkančios įmonės vadovas į vairuotojų teiginius žiūri su šypsena.

„Tai keturias ar penkias valandas jau čia jie labai dramatizuoja. Nei vienas tiek nėra laukęs, iš tikrųjų, matote, dabar papuolėme į tą sezoniškumą, nes atliekų deginimas vasarą visada sustoja, o vilniečiai atliekas meta toliau ir jų nemažėja“, – aiškino „Energesman“ direktorius Algirdas Blazgys.

Esą atliekų deginimo linija jau pradeda veikti, situacija turėtų greitai pagerėti.

„Iš tikrųjų šiuo metu yra tas pats blogiausias, kai mažiausias reikalingas poreikis Vilniaus kogeneracinei, ji apskritai mėnesį laiko stovėjo planiniam remontui, profilaktikai ir tik dabar pradėjo, tai alternatyvos kokios – arba vežti į sąvartyną, arba tam tikrus momentinius nepatogumus patirti“, – kalbėjo A. Blazgys.

Be to, įmonės vadovas apeliuoja ir į vairuotojus. Anot jo, šiukšles nebūtina visiems atvežti vienu metu.

„Mes jų prašome, ieškokite galimybių išsiskirstyti, atliekas priimam nuo 6 ryto iki 11 vakaro, kai suvažiuoja visi šeštą, paskui tuščia, dabar vėl pikas didesnis, pabaigoje vėl bus tušti laikai, vežėjai kai kurie reaguoja, kai kuriems išeina, kai kuriems neišeina, nėra taip, kad visą laiką tokia eilė“, – tikino A. Blazgys.

Tačiau vairuotojai atkerta, kad lengva pasakyti – sunku padaryti. Esą vakare šiukšles surinkinėti – misija neįmanoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių