Sostinė kviečia vilniečius mokytis dronų valdymo

  • Teksto dydis:

Rugpjūtį Šeškinės kalvose atvėrusi 90 arų ploto dronų treniruočių erdvė, rugsėjį sostinės moksleivius kviečia lankyti dronų būrelius, o suaugusieji gali registruotis į dronų valdymo programą, taip pat šiuo metu kuriamas papildomas dronų valdymo kursas.

Neformaliojo švietimo veiklose vaikai, jaunuoliai ir suaugusieji teoriškai ir praktiškai susipažins su dronais ir šia technologija – išmoks juos valdyti; gebės lenktyniauti simuliatoriuje ir gyvai, filmuoti bei fotografuoti iš paukščio skrydžio.

Taip pat sužinos, kokius dronus įsigyti ir kaip prižiūrėti, susipažins su bendromis dronų valdymo taisyklėmis bei etiketu, galiojančiu Lietuvoje ir ES.

Akredituotas neformaliojo dronų valdymo programas Vilniuje teiks penki tiekėjai: Sostinės vaikų ir jaunimo centras (Hobiverse), VšĮ Inovatyvaus ugdymo centras, Nataljos Kazakovos kompiuterių mokykla, VšĮ „Mokslo šviesa“ ir VŠĮ „CodeAcademy Kids“.

Šioms programoms Vilniaus savivaldybė skirs dvigubą krepšelį (25 Eur x 2 = 50 Eur). Šis neformaliojo švietimo krepšelis bus suteikiamas mokiniams, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programa – t.y. nuo 1 iki 12 klasės.

Tėveliai, norintys leisti savo atžalas į šiuos būrelius, turi užsiregistruoti į neformaliojo švietimo veiklą ir su akredituotu tiekėju sudaryti sutartį.

Savivaldybė numatytą neformaliojo švietimo veiklos krepšelį (50 Eur) skirs kiekvienam iš penkių tiekėjų.

Dronų valdymas pradedantiesiems (5–8 kl.), Sostinės vaikų ir jaunimo centras („Hobiverse“), pasinaudojant neformaliojo švietimo krepšeliu bus nemokamas, įprastinė kaina 35 Eur.

Registracija jau prasidėjo, veiklos prasideda rugsėjo 1-ąją. Įranga nereikalinga, ja pasirūpins būrelio organizatoriai.

Dronų valdymas (9–12 kl.), Sostinės vaikų ir jaunimo centras („Hobiverse“), pasinaudojant krepšeliu jaunųjų vilniečių tėveliams nekainuos. Įprastinė kaina – 35 Eur. Registracija jau atidaryta, veiklos prasideda rugsėjo 1-ąją. Įranga nereikalinga, ja pasirūpins būrelio organizatoriai.

Dronų mokykla, Nataljos Kazakovos kompiuterių mokykla. Dronų ugdymo veiklos, pasinaudojant krepšeliu – 100 Eur, be krepšelio – 150 Eur. Būrelio kaina brangesnė, kadangi po sezono moksleiviui bus atiduodamas jo valdytas dronas. Užsiėmimai prasidės nuo 2025 m. sausio 1 d. Informacija bus skelbiama https://nkkm.lt/ Vaikams ir jaunimui dronų turėti patiems nereikia, visa įranga pasirūpins įstaiga.

Bepiločių orlaivių (dronų) valdymas ir konstravimas (9–12 kl.), VšĮ „Mokslo šviesa“ užsiėmimai su neformaliojo švietimo krepšeliu bus nemokami. Be krepšelio – 50 Eur. Užsiėmimai prasidės nuo spalio 1 d. Informacija skelbiama https://mokslosviesa.lt/  Patiems moksleiviams dronų turėti nereikės, visa įranga pasirūpins įstaiga.

Dronų kelionė: FPV dronų kūrimas ir pilotavimas (12–14 m. grupė ir 15–17 m. grupė), VŠĮ „CodeAcademy Kids“. Pasinaudojant neformaliojo švietimo krepšeliu, kaina – 49 Eur (mokant kas mėnesį). Be krepšelio – 99 Eur (mokant kas mėnesį). Mokant už visus metus iš karto, kaina su krepšeliu 19 Eur, be kepšelio – 69 Eur. Užsiėmimai prasidės nuo rugsėjo 1 d. arba spalio 1 d.  (atsižvelgiant į surinktos grupės dydį). Dronų patiems turėti nereikia, visa įranga pasirūpins tiekėjas. Registracija>>.

Nuo mėnesio pradžios profesionalai ir pradedantieji jau gali nemokamai treniruotis unikalioje ir pirmoje tokio dydžio ir funkcionalumo dronų treniruočių erdvė mieste. Treniruočių erdvė suskirstyta į tris dalis: bendrąją, sportinę ir „freestyle“. Bendrąja zona gali naudotis visi dronų pilotai, sportinė dalis skirta varžyboms, o „freestyle“ erdvėje gali treniruotis jau pažengę pilotai – ten yra sukurta sudėtingesnė trasa.

Registracijos forma, užimtumo tvarkaraštis, trasų naudojimo taisyklės skelbiamos F3U aviamodelių draugijos puslapyje. Pasinaudodami šiuo puslapiu neformaliojo švietimo teikėjai, dronų užsiėmimus organizuojantys teikėjai taip pat gali registruotis ir šioje erdvėj nemokamai vaikams vesti būrelius.

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos bepiločių orlaivių kompetencijų centras rugsėjo 3 dieną atidaro Bepiločių orlaivių kompetencijų centrą ir  rugsėjo 3–4 d. pradeda pirmuosius bepiločių orlaivių valdymo kursus. Įgyvendindami mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo programą ir skatina domėtis dronų valdymu ir būti pasiruošusiems dienai X. Susidomėjimas didžiulis, vietos jau užsipildė. Spalio registracijos bus atidarytos vėliau. Tačiau yra galimybė organizuoti papildomus kursus susidarius 15-os žmonių grupei. Daugiau informacijos>>

Nuo rugsėjo suaugusieji gali lankyti dronų valdymo programą Sostinės vaikų ir jaunimo centre („Hobiverse“). Kaina – 35 Eur. Registracija jau atidaryta. Veiklos prasideda nuo rugsėjo 1-osios. Taip pat Sostinės vaikų ir jaunimo centras („Hobiverse“) šiuo metu kuria papildomą trijų mėnesių kursą suaugusiems (jis bus trumpesnis, nei programa).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių