Papuošk savo dviratį!

Balandžio 6 d. organizuojamos pirmos atviros meninių dviračių dirbtuvės. Atsivežk savo dviratį, priemonių jam keisti bei puošti ir dalyvauk balandžio 21 d. vyksiančiame „Žaliajame važiavime“.

Vilniečiai kviečiami prisijungti prie meninių dviračių dirbtuvių „Who did that to my bike?“, kuriose kiekvienas galės pamėginti įgyvendinti savo idėjas: keisti dviračio formą, originaliai jį dekoruoti, iliuminuoti ar kitaip suteikti neįprastą išvaizdą savo mėgstamai transporto priemonei.

„Žmonėms, kuriems puošyba nelabai sekasi arba jie turi kokių nors drąsesnių idėjų ir norėtų padaryti ką nors originalesnio, tai įgyvendinti padės menininkai profesionalai. Jie turės ir priemonių, medžiagų, kuriomis galės pasidalyti. Patys žmonės taip pat kviečiami atsinešti savų. Pamąstykite, galbūt turite daiktų, kurių nebenaudojate, ir norėtumėte juos panaudoti keisdami savo dviratį“, – prisijungti kvietė šių dirbtuvių koordinatorius Giedrius Kavaliauskas.

Dalyvauti dirbtuvėse, kaip ir balandžio 21-ąją vyksiančiame „Žaliajame važiavime“, kviečiami visi, norintys prisidėti prie idėjos. Organizatoriai tikisi daugiausia sulaukti jaunimo – moksleivių, studentų, labai laukiami ir vyresnio amžiaus žmonės.

Balandžio 21 d. per „Žaliąjį važiavimą“ (angl. – „CO2 Greendrive“) ženklas CO2 dviračiais bus piešiamas antrą kartą. 2010 m. šis ženklas buvo piešiamas naudojant elektromobilius. Minint Tarptautinę Žemės dieną ženklas CO2 bus piešiamas ir daugelyje kitų miestų – Kopenhagoje, Niujorke, Honkonge ir kt.

„Pas mus meniniai dviračiai bus naudojami kaip teptukas, išmaniosios technologijos (išmaniuosiuose telefonuose įdiegta mobilioji programėlė) – kaip dažai, miesto žemėlapis – kaip drobė“, – kokiomis priemonėmis bus piešiamas ženklas CO2, pasakojo G. Kavaliauskas.

Dviratininkai važiuos sudarytu 12 km maršrutu nuo Žvėryno cerkvės iki Užupio „Angelo“. Gali būti, kad maršrutas dar bus šiek tiek trumpinamas. Juo važiuojantys savo judėjimo trajektoriją galės stebėti išmaniajame telefone įdiegtoje mobiliojoje programėlėje ir matyti, kaip piešiamas ženklas CO2. Visa tai bus transliuojama internetu, taigi žmonės turės galimybę matyti, kaip šį ženklą piešia kiti miestai.


Meninių dviračių dirbtuvių grafikas

• Balandžio 6 ir 13 d. J.Vienožinskio dailės mokykloje, S.Konarskio g. 37 / 2 (vietų skaičius ribotas, reikalinga išankstinė registracija).

• Balandžio 15 d. Žalianamyje – Antakalnio atvirame jaunimo centre, Antakalnio g. 84A.

• Balandžio 20 ir 21 d. „Kably“ (prieš pat renginį), Kauno g. 5.

Registracija: burningvilnius@gmail.com.


Šiame straipsnyje: dviračiaipuošybaVilniusakcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių