Įspūdingas Helovynas sostinės gimnazijoje: šiais metais mes švenčiame!

  • Teksto dydis:

Įspūdingas Helovynas sostinės mokykloje – „Minties“ gimnazija nustebino net pati save, praneša LNK.

Moksleiviai pasidalijo, kaip išsirinko savo personažus bei ar švenčia Helovyną.

„Aš labai mėgstu mėlyną spalvą, nors ji man visiškai netinka. Visi mane pravardžiuodavo Megamaindu. Tai aš pagalvojau, kad reikia kažko linksmo, tai dabar turiu milžinišką kaktą. Užkariavau visą pasaulį ir visi dabar mane dievina. Tikiuosi, kad kaukė makiažas atsiplauks. Jis užtruko kažkur apie valandą“, – kalbėjo mokinė.

„Aš esu ragana. Mano tikslas įnešti daugiau džiugesio į visą šventę, o gal ir užkerėti, bet gerais burtais. Gali būti, kad mūsų mokykla geriausiai švenčia Helovyną. Labai daug ruošėmės, labai daug stengėmės. Būtų labai smagu, kad būtų geriausiai įvertinta tarp visų“, – kalbėjo moksleivė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kiek žinau, tai ne pirmi metai. Keturis metus atgal buvo švęsta“, – sakė mergina.

„Aš įkūnijau personažą iš filmo „Kovos klubas“. Man labai patinka tas filmas. Aš nesu krikščionis, tai visada švenčiu Helovyną su draugais“, – kalbėjo vaikinas.

„Artėja jau atostogos. Kartais nelengva būna pamokose. Buvo sunkesnių etapų, buvo lengvesnių etapų. Bet artėjančios atostogos bus lengvesnis laikotarpis“, – sakė moksleivė.

„Užsinorėjau būti pirate, nes dar nesu ja buvusi. Esu buvusi kloune. Kai ieškojau, ką apsirengti, daug kas siūlė būti pirate“, – kalbėjo mergina.

Bet mes kartais irgi turime pasilinksminti, nes pomirtinis pasaulis nėra tiesiog kažkokia tamsuma, kurioje turime liūdėti.

„Aišku, kad švenčiu. Kaip kitaip? Tai yra normali šventė. Mes turėtume ją švęsti. Žinoma, dauguma mano, kad šia švente nužeminame mirusius. Bet mes kartais irgi turime pasilinksminti, nes pomirtinis pasaulis nėra tiesiog kažkokia tamsuma, kurioje turime liūdėti. Turime pasilinksminti, turime pašokti ir parodyti, kaip save išreiškiame. O per Vėlines paliūdėsime kažkiek, nes gyvenimas nebūna be liūdesio“, – teigė moksleivė.

„Tai pirmi metai, kai ši šventė mokykloje yra su tiek daug konkursų. Labai daug dėmesio skirta šiai šventei. Mano laikais nebuvo skiriama tiek daug dėmesio, tačiau aš palaikau, nes toks buvo gimnazijos sprendimas. Atsižvelgėme į mokinių norą švęsti Helovyną. Jie mato prasmę šioje šventėje. Suprantu ir tą pusę, kuri prieštarauja. Mes turime lietuviškas Vėlines. Tai visai kita šventė. Tačiau tai netrukdo tarpusavyje. Jei valstybėje yra tokios kaip nuorodos, rekomendacijos, tai vis tik mokykloms yra leidžiama nuspręsti, ar švęsti, ar ne. Šiais metais mes švenčiame“, – sakė teatro mokytoja Raminta Paukštytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O,kiek

O,kiek portretas
satanizmo sekeju!

rimuojasi

rimuojasi portretas
durnynas ir helovynas

... Pranukas

... Pranukas portretas
... eikit šieno paravėt. .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių