Lietuvos olimpiečių išlydėtuvėse – ir liūdesio gaida

  • Teksto dydis:

Lietuvos sportininkai penktadienį į Olimpines žaidynes Rio de Žaneire išlydėti tylos minute pagerbiant atakos Prancūzijoje aukas.

„Pasaulis ruošiasi Olimpinėms žaidynėms. Per amžius olimpiadai ruošdavosi tautos, tikėdamos, kad nebevyks karai, olimpiada reiškė taiką, draugystę, garbę ir kiekvienos valstybės orumą. Šią naktį buvo užpulta viena iš valstybių, būtent per savo orumo ir valstybingumo šventę, žuvo daug žmonių. Aš tikiuosi, mes visi šiandien galime pareikšti užuojautą ir paminėti tylos minute“, – savo kalbą pradėjo ceremonijoje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tylos minute pagerbus atakos Nicoje aukas, šalies vadovė buriuotojai Gintarei Volungevičiūtei–Scheidt įteikė Lietuvos vėliavą, kurią ši neš per olimpiados atidarymo iškilmes Rio de Žaneire.

Buriuotoja iškilmės svečius pasveikino portugališkai – olimpiados šalies šeimininkės kalba, o pratęsusi lietuviškai ragino kolegas sportininkus važiuoti pozityviai nusiteikus ir startuoti su šypsena, mėgautis ta akimirka.

„Tai pasaulinė sporto šventė, garbingos kovos, švarios kovos, pagarbos vienas kitam šventė. Ačiū  už galimybę mums būti šis sporto šventės dalimi, atstovauti savo šaliai, savo žmonėms. Būkite visi pasveikinti. Gero vėjo!“ – kalbėjo G.Volungevičiūtė–Scheidt, per praėjusias Olimpines žaidynes iškovojusi bronzos medalį.

Po ceremonijos kalbinti sportininkai sakė važiuojantys parodyti geriausių savo rezultatų, o olimpiadą vadino didžiule sporto švente.

„Su labai geromis nuotaikomis važiuoju, tai mano pirma olimpiada, įdomu viską išbandyti, pažiūrėti, kaip viskas atrodo, nes tai tikrai didelis sporto renginys, planuoju kuo aukštesnę vietą parsivežti“, – BNS sakė plaukikas Danas Rupšys.

„Tai mano pirmoji olimpiada, nežinau, ko tikėtis, kokios ten nuotaikos bus. Įsivaizduoju, tai didelė šventė sportininkams, tad ir važiuoju kaip į šventę, savo jėgų patikrinimą. Važiuoju parodyti savo geriausius rezultatus. Aš neseniai sužinojau, kad turiu kelialapį, todėl mano pasiruošimas buvo, kaip sakau, užgriežtinant ribas. Olimpiada prasideda rugpjūčio pradžioje, o mano startas – pabaigoje, todėl dar yra labai daug darbo“, – BNS sakė šiuolaikinės penkiakovės atstovė Ieva Serapinaitė.

Oficialiame Lietuvos olimpinės delegacijos sąraše yra 68 sportininkai, 42 treneriai, 25 asmenys iš aptarnaujančio personalo, septyni teisėjai bei keletas sporto valdininkų.

Vasaros olimpinės žaidynės vyks Brazilijos mieste Rio de Žaneire. Jos prasidės rugpjūčio 5 dieną ir vyks iki rugpjūčio 21dienos. Tai bus pirmosios žaidynės Pietų Amerikoje.

Jose po 112 metų pertraukos dėl olimpinių apdovanojimų vėl rungsis golfo žaidėjai ir po 92 metų pertraukos kovos regbio (7x7)  komandos.

Planuojama, kad žaidynėse apsilankys daugiau nei pusė milijono turistų ir per 10 tūkst. sportininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių