Gedimino kalne po liūties fiksuota nuošliauža

  • Teksto dydis:

Gedimino kalno pietiniame šlaite po pirmadienį visą dieną trukusios liūties įvyko nuošliauža, tačiau grėsmės dėl to kalno stabilumui nekyla, pranešė objektą prižiūrintis Lietuvos nacionalinis muziejus.

Anot įstaigos, fiksuota nuošliauža yra nedidelė – apie devynių metrų pločio ir daugiau nei 20 metrų ilgio.

„Įvykusi nuošliauža yra paviršinio supiltinio grunto ir nekelia grėsmės kalno stabilumui. Avarijos likvidavimo darbai pagal nuolatinę ekstremaliosios situacijos avarinių darbų sutartį bus pradėti nedelsiant“, – teigiama pranešime.

Muziejus nurodo nuolat sekantis orų prognozes ir kalne įdiegtą stebėsenos sistemą, kasdien vykdantis ir fizinę visų kalno šlaitų apžiūrą.

Pasak jo, Gedimino kalno šlaitai buvo apžiūrėti, vertinama jų būklė po lietingos paros. Likusiuose šlaituose grunto deformacijos šiuo metu nėra fiksuojamos.  

Gedimino kalno būklė, kol nėra įgyvendintas ilgaiakio sutvarkymo projektas, tebepriklauso nuo orų.

Lietuvos nacionalinis muziejus šiemet jau yra pasirašęs preliminarią sutartį dėl galutinių Gedimino kalno pietrytinės dalies sutvarkymo darbų su įmone „Rekreacinė statyba“.

Darbai turėtų užtrukti trejus metus ir kainuoti apie 13,4 mln. eurų, tačiau muziejus šiuo metu derasi su ministerijomis dėl šio projekto finansavimo.

Kalno būkle susirūpinta po 2016-ųjų vasarį nuslinkusių didelių nuošliaužų. Tuomet laikinai buvo draudžiama jį lankyti, paskelbta ekstremali situacija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

....../

....../ portretas
Seniau Gedimino kalnas buvo apaugęs medžiais tad ir nuošliaužų nebuvo, nes medžių šaknys buvo rišamoji medžiaga- tarpusavyje vieno medžio šaknys susilipinusi- peraugusi kito medžio šaknis... Visas kalnas negali iš karto nušliaužti-- nugriūti... . Iš JAV ir JK atvežtas saulės spindulėlis - mokslų programa.... nejaugi rusų mokslus pripažinsi.... ? Faktas tas kad liūčių visada būdavo ,bet nuošliaužų NEBŪDAVO .

Cha cha

Cha cha portretas
Greičiau sugriūtų tas pinigų vogimo kalnas

simasius

simasius  portretas
tegul uz savo dabar eina kast ir medziu sodint.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių