M. K. Čiurlionio namuose – prof. V. Landsbergio knygos pristatymas

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą M. K. Čiurlionio namuose Vilniuje vyks susitikimas su prof. Vytautu Landsbergiu, bus pristatyta jo naujoji knyga „Debesies laivu. Užrašai apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį“.

Tai jau bene penkiolikta vieno svarbiausių M. K. Čiurlionio palikimo tyrinėtojo V. Landsbergio knyga apie garsiausiąjį lietuvių menininką. Joje, kaip pažymi pranešime M. K. Čiurlionio namai, skaitytojas atras labai įvairius tyrinėtojo užrašus iš asmeninio archyvo, įvairiomis progomis sakytas kalbas, mintis apie atskirus M. K. Čiurlionio muzikos ir tapybos kūrinius bei saitus, jungiančius skirtingas M. K. Čiurlionio saviraiškos sritis.

Knygoje, suskirstytoje į kelias pagrindines tematines erdves, apimančias mažiau nagrinėtus menininko biografijos aspektus, muzikos ir tapybos raiškos giminingumą, kūrybos išsaugojimą ir sklaidą po autoriaus mirties bei apmąstymus apie čiurlionistikos ateities kelius, vietą atranda ir niekur iki šiol neskelbti straipsniai, ir naujai parašyti V. Landsbergio apmąstymai, todėl kai kuriuos knygos tekstus skiria daugiau kaip 60 metų. Mozaikiškas knygos tekstų išdėstymas skaitytojui leidžia pajusti tyrėjo, visą gyvenimą neapleidusio M. K. Čiurlionio tematikos, dėmesio lauko kaitą ir jo santykio su didžiojo Lietuvos genijaus raidą – tai tarsi V. Landsbergio čiurlionistinė autobiografija.

V. Landsbergio knygos „Debesies laivu. Užrašai apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį“ pristatyme M. K. Čiurlionio namuose antradienį taip pat dalyvaus knygos redaktorė Dainora Mozerė, muzikologas Donatas Katkus bei leidyklos „Dominicus Lituanus“ vadovė Ramunė Landsbergienė. Vakarą moderuos pianistas Rokas Zubovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Tie Jogailiečiai tundros. Pinigus atiduoti laiku. Lietuvos Respublikos išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, A. Venckus. V. Adamkus, A. Kubilius. D. Šermukšnienė. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių