Valstybinei ligonių kasai vadovaus G. Bendorius

  • Teksto dydis:

Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriumi tapo ilgametę vadovavimo patirtį turintis Gytis Bendorius.

Kaip ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), naujasis įstaigos vadovas pareigas pradės eiti birželio 17 dieną.

„Valstybinė ligonių kasa stovi ties pertvarkų slenksčiu, konsoliduojant teritorinį ligonių kasų tinklą. Tikiu, kad naujojo vadovo atsinešta įvairiapusė vadybinė ir vadovavimo patirtis leis ne tik sklandžiai įgyvendinti pokyčius bei išugdyti naują organizacijos vidinę darbo kultūrą, tačiau ir užmegzti glaudesnius, duomenimis ir apibusiu ryšiu grįstus santykius su gydymo įstaigomis“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Turėdamas biomedicinos mokslų bei vadybos ir verslo administravimo krypčių aukštąjį išsilavinimą, G. Bendorius nuo 2004 metų vadovavo skirtingoms logistikos, gamybos, prekybos ir paslaugų įmonėms, nuo 2014-ųjų buvo rinktas į klinikinių tyrimų bendrovės „Biomapas“, finansų įstaigos INVEGA ir kitų bendrovių valdybas, nuo 2021-ųjų iki šiol vadovavo optikos tinklui „Optometrijos centras“.

„Savo energiją ir patirtį išnaudosiu ligonių kasų komandų sutelkimui, dėmesiui pacientų poreikiams ir pasitenkinimui sveikatos priežiūros paslaugomis. Ligonių kasos, administruojančios reikšmingas mokesčių mokėtojų lėšas, gali atidžiai prižiūrėti ne tik gydymo apimtis ir kaštus, bet ir rezultatus“, – teigė G. Bendorius.

Kaip svarbias veiklos sritis jis įvardijo duomenų atvirumą ir analizę, veiklos tvarumą.

VLK turi užtikrinti apdraustųjų privalomuoju sveikatos draudimu sveikatos priežiūrą, kompensuojant jos išlaidas, skaidriai ir efektyviai naudojant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšas.

Šių metų PSDF biudžetas sudaro apie 3,5 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių