„Teltonika“ Vilniuje pradėjo plastiko ir mechanikos komponentų gamyklos statybą

  • Teksto dydis:

Vilniuje vystomame „Teltonika High-Tech Hill“ technologijų parke pradėtos plastiko ir mechanikos komponentų gamyklos statybos.

Antradienį į pastato pamatus įkasta simbolinė kapsulė su laišku ateities kartoms, pranešė „Teltonika“.

„Įmonė jau dabar koja kojon žengia su naujausiomis pasaulinėmis technologijomis ir priima sprendimus, teikiančius naudą visai Lietuvai. Neabejoju, kad „Teltonikos“ plastiko ir mechanikos komponentų gamykla taip pat itin reikšmingai prisidės prie dar spartesnio Lietuvos ekonominio augimo“, – „Teltonikos“ pranešime teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Planuojama, kad statybos užtruks apie 15 mėnesių ir bus baigtos 2025 metų rudenį. Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė „Teltonikos“ į projektą investuos apie 53 mln. eurų.

Plastiko ir mechanikos komponentų gamykloje bus liejamos plastiko detalės, projektuojamos ir gaminamos prototipinės ir masinės gamybos plastiko liejimo formos. Produkcija bus skirta „Teltonikos“ įmonių grupei ir kitoms elektronikos gamybos įmonėms.

Statybos leidimas projektui išduotas birželį, technologijų parke taip pat statomos dar dvi gamyklos, kuriose kitąmet bus gaminamos spausdintinio montažo plokštės ir surenkami elektronikos gaminiai.

„Pastatę naują gamyklą, patys automatizuotai gaminsime plastiko ir mechanikos komponentus, kurie yra svarbi visos tiekimo grandinės dalis, taip pat patys projektuosime ir gaminsime liejimo formas. (...) Taip pat žengsime į naujas veiklos sritis, kadangi turėsime galimybę apjungti ir lieti komponentus iš kelių skirtingų medžiagų, tokių kaip guma, plastikas, metalas ir kt.“, – teigė bendrovės „Teltonika IoT Group“ prezidentas Arvydas Paukštys.

Jo teigimu, po kelerių metų Liepkalnyje vystomame „Teltonika High-Tech Hill“ parke pradėjus veikti puslaidininkių lustų gamykloms, šiuo metu statomos gamyklos galės vykdyti sudėtingus užsakymus, tarp jų – ir gynybos pramonės.

Plastiko ir mechanikos komponentų gamykloje bus sukurta 300 darbo vietų. 3 aukštų gamyklos bendras plotas, įskaitant sandėlį, sieks 27,1 tūkst. kv. metrų.

„Teltonika High-Tech Hill“ technologijų parke per penkmetį keliais etapais iškils daugiau nei 10 naujų gamybos pastatų ir biurų, čia  planuojama įdarbinti apie 6 tūkst. darbuotojų.

Bendros investicijos į „Teltonika High-Tech Hill“ parką sieks keletą milijardų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Motinine

Motinine portretas
TS-LKD liberastu plokste.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių