Paskelbė Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo konkurso laimėtoją

  • Teksto dydis:

Nepaisant skandalingų pasisakymų, Valstybinės kalbos inspekcijos (VKI) vadovas Audrius Valotka laimėjo vadovo konkursą ir toliau eis įstaigos viršininko pareigas.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje pranešė VKI, Viešojo valdymo agentūroje posėdžiavusi komisija įvertino penkis į postą pretendavusius kandidatus. Atlikus konkurso procedūras ir įvertinus kandidatų kompetencijas bei atitiktį keliamiems reikalavimams, atrinktas A. Valotka.

„Viešojo valdymo agentūra pranešė, kad pretendentas surinko reikiamą balų skaičių ir laimėjo konkursą“, – nurodoma įraše.

Pažymima, jog dėl konkurso laimėtojo galutinai spręs VKI vadovą į pareigas priimantis asmuo.

ELTA primena, kad praėjusių metų spalį skandalingais pasisakymais garsėjančiam A. Valotkai iš Kultūros ministerijos buvo išsiųstas siūlymas abipusiu susitarimu nutraukti darbo santykius.

Tuomet Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkui buvo skirta pastaba dėl pasisakymo apie pavėžėjus, kurie esą „kalba „čiurkų“ kalbomis“. Visgi pats A. Valotka tikino sakęs ne „čiurkų“, o „tiurkų“.

Kiek anksčiau A. Valotka sulaukė kritikos ir dėl teiginių LRT radijo laidoje. Tuomet jis sakė, kad lenkiškos kaimų pavadinimų lentelės Vilniaus rajone ne tik žymi istorinę lenkų okupacinę teritoriją, bet ir pažeidžia Lietuvos įstatymus, todėl turėtų būti pašalintos. Šiuos užrašus Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas prilygino rusų okupuotų Donbaso teritorijų ženklinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių