„Litgrid“ prijungė 50 MW saulės elektrinių parką Kaišiadorių rajone

  • Teksto dydis:

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ prie tinklo prijungė Kaišiadorių rajone statomą saulės elektrinių parką, kurio leistina generuoti galia – 50 MW. 

„Saulės elektrinių parko transformatorių pastotė jau prijungta prie tinklo, pradėta bandomoji elektros energijos gamyba“, – sako „Litgrid“ Atsinaujinančių išteklių centro vadovas Ignas Junevičius.

„Didžioji dalis šiuo metu vystomų atsinaujinančios energetikos projektų prie tinklo bus jungiami kitąmet ar dar vėliau, todėl sveikiname vystytojus, kurie išlaiko didelę darbų spartą ir jau artėja prie finišo“, – pažymėjo jis.

Kaišiadorių rajone, Naujaežerio kaime statomą saulės parką vysto Lietuvos bendrovė „Vėjo galia“. Planuojama, kad parkas pradės komercinę veiklą 2024 metų pabaigoje.

Lietuvoje jau veikiančių saulės ir vėjo elektrinių leistina generuoti galia, sudėjus perdavimo ir skirstymo tinklus, jau viršija 3 GW ir sudaro apie pusę viso šalies elektros gamybos pajėgumo.

Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje numatoma, kad iki 2030 m. vartojimo ir eksporto galimybių augimas sudarys sąlygas prie Lietuvos elektros perdavimo tinklo prijungti apie 10 GW atsinaujinančių energijos išteklių gamybos pajėgumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių