F. Jansonas: dėl M. Navickienės sutuoktinio veiklos „Foxpay“ įmonėje kyla daug neaiškumų

Apie galimą kai kurių ministrų pakeitimą anksčiau užsiminusi Prezidentūra turi klausimų ir dėl socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinio veiklos finansinių technologijų įmonėje „Foxpay“, sako prezidento patarėjas Frederikas Jansonas.

Jo teigimu, Prezidentūra vertins situaciją po to, kai institucijos atliks tyrimus.

„Jau savaitę besitęsianti istorija dėl „Foxpay“ mokėjimų ir ministrės Monikos Navickienės sutuoktinio dalyvavimo. Kol kas yra labai daug neaiškumų, kaip matome iš viešosios erdvės, vyksta tiek Lietuvos banko tyrimai, tiek Vyriausybės komisija turės kažkokius sprendimus pateikti. Šiuo atveju, kai bus sprendimai, bus ir įvertinimai“, – antradienį Žinių radijui sakė F. Jansonas, vadovaujantis prezidento komunikacijai.

Taip jis kalbėjo prieš pirmadienį vyksiantį prezidento Gitano Nausėdos ir premjerės Ingridos Šimonytės susitikimą, kuriame turėtų būti aptarta ir galima kai kurių ministrų kaita Vyriausybei liepą grąžinus įgaliojimus į postą perrinktam G. Nausėdai.

Lietuvos bankui pradėjus „Foxpay“ patikrinimą, M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas pirmadienį pranešė pasitraukęs iš bendrovės valdybos. Jis teigė įmonėje „Foxpay“ ir žiniasklaidoje minėtame viešajame pirkime neturėjęs „jokios sprendimo galios“.

Jau savaitę besitęsianti istorija dėl „Foxpay“ mokėjimų ir ministrės Monikos Navickienės sutuoktinio dalyvavimo. Kol kas yra labai daug neaiškumų (...)

 

Nepaisant to, F. Jansonas sako, kad reikėtų įvertinti M. Navicko dalyvavimą galimai neteisėtoje „Foxpay“ veikloje.

„Šiuo atveju, matyt, nereikia užbėgti už akių. Pasitraukimas iš pozicijos, iš vienos pusės, be abejo, yra tam tikras žingsnis. Iš kitos pusės, jei jis padarytas, kažkokių klausimų net ir istorijos dalyviams yra kilę. Reiks žiūrėti ir vertinti“, – kalbėjo jis.

Tuo metu G. Nausėdos ir I. Šimonytės susitikime antradienį, pasak F. Jansono, pagrindinis diskusijų objektas bus švietimo, mokslo ir sporto ministro portfelis.

Viešojoje erdvėje anksčiau pasigirdus svarstymų, kad į postą galėtų grįžti šioje kadencijoje atsistatydinusi Jurgita Šiugždinienė, prezidento patarėjas pabrėžė, kad tokią galimybę turėtų įvertinti pati dabar Seime dirbanti politikė.

„Pirmiausia, ponia Šiugždinienė turės dilemą, ar vėl stoti vadovauti ministerijai ir vėl tapti žiniasklaidos taikiniu“, – sakė jis.

Nuolatinio švietimo ministro Lietuva neturi nuo balandžio, kai iš pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas, nesutaręs su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos vienuoliktokų tarpinių patikrinimų problemos. Ministerijai laikinai šiuo metu vadovauja M. Navickienė.

G. Nausėda tiek prieš prezidento rinkimus, tiek po jų minėjo, kad sieks atnaujinti Ministrų kabinetą, kai jis grąžins įgaliojimus prasidėjus jo antrajai kadencijai liepos mėnesį.

„Yra ministrų, kurių darbas prezidento netenkina, kurių darbas kelia klausimų tiek prezidentui, tiek visuomenei. Yra ministrų, kurie gali ramiai dirbti iki kadencijos pabaigos“, – sakė F. Jansonas.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Štai tau Magde žuvys jei vyras dirba bet kokioje įmonėje, bet kuo, tai žmona turi nešti atsakomybę už vyro darbo veiklą apsurdų apsurdas tai Lietuvoje vyras ar žmona negali užimti bet kokio vadovaujamp posto nes bus susikirtimai ir konfliktai

konservų "šventoji" NAVICKIENĖ įsitikinusi , jog jos vyras

konservų "šventoji" NAVICKIENĖ įsitikinusi  , jog jos vyras portretas
" šventas" , kaip ir ji --o kiti KONSERVAI v a g i a labiau ir niekas jų n e g a u d o.--NAVICKIENE,juk žinai , kad b a i g i a s i šiltnamio sąlygos, skirstosi konservai ir yra suvedami 4-rių metų KONSERVŲ vogimo rezultatai -- kai kam jie nepalankūs.

D.

D. portretas
Taigi tas sutuoktinis jau "nešė" pasturgalį iš užimamų pareigų, kai ėmė svilt subinė ne tik jam, bet ir žmonos karjerai tapo pavojinga...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių