VMVT stebi Dainų šventės maitinimą: šiurkščių pažeidimų nenustatyta

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, sostinėje vykstančios Dainų šventės metu, tikrindami maisto saugą, kokybę, higienos reikalavimus grubių pažeidimų kol kas nenustatė.

Inspektoriai kasdien stebi visas 8 atviras maisto išdalinimo erdves bei atlieka patikrinimus gamybos vietose, kuriose maistas yra gaminamas išvežimui į jas, ypatingą dėmesį atkreipiant į žaliavų kokybę, tinkamumo vartoti terminus, gamybos technologinius procesus, higieną, produktų ir patiekalų laikymo sąlygas juos transportuojant bei jau ruošiantis dalinti suvartojimui. Patikrinimai taip pat yra atliekami ir 55 mokyklose, kuriose šventės dalyviai gyvena ir yra maitinami vietoje.  

„Renginių metu situaciją stebi daugiau kaip 30 VMVT inspektorių. Šiai dienai fiksuojame, kad maisto saugos ir higienos yra laikomasi atsakingai. Matuojame ir temperatūrinius rėžimus, tikriname transportavimo sąlygas, inspektoriai stebi ir maisto dalinimo procesą. Kol kas reikšmingų pažeidimų nenustatėme, pranešimų iš vartotojų taip pat negavome.

Vis dėlto, norime paraginti šventės dalyvius atsakingai laikytis nustatyto maitinimui skirto grafiko, maisto davinius suvartoti tam skirtose maitinimo vietose, gautų patiekalų neišsinešti, nelaikyti tam neskirtose vietose ir nevartoti jų po kurio laiko, nes temperatūrai jautrus maistas gali pradėti gesti bei sukelti negalavimus,“ – komentavo VMVT Vilniaus apygardos Priežiūros skyriaus vedėja Vaida Barkovskienė. 

VMVT taip pat tikisi visokeriopo maitinimo verslo atstovų atsakingumo ir sąžiningumo bei visų pastangų dėjimo, tam, kad būtų užtikrintas savalaikis, saugus ir kokybiškas maisto patiekimas renginio dalyviams.

„VMVT situaciją stebės visų renginių metu, gavus informacijos ar nustačius neatitikimus nedelsiant bus pradėtas tyrimas“, - pabrėžė V.Barkovskienė.

Vartotojai pastebėję, kad maistas yra ruošiamas, laikomas, saugomas ar tiekiamas nesaugiai, pranešti info@vmvt.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių