Spalį bus pradėtas pernai sausį įgriuvusio tilto Kėdainiuose remontas

  • Teksto dydis:

Kelių ir gatvių tiesimo bei remonto bendrovė „Kauno keliai“ spalį pradės remontuoti  pernai įgriuvusį tiltą per Nevėžį Kėdainiuose, darbus užbaigti planuojama kitų metų pabaigoje.

Bendrovė „Via Lietuva“ ketvirtadienį pranešė, kad pradėjus darbus eismas tiltu Tilto gatvėje bus uždarytas nuo spalio 3 dienos.

„Vykdant darbus eismas bus nukreipiamas pernai sutvarkytu Vilainių tiltu ir Kėdainių pietinio aplinkkelio tiltu, dar vadinamu Pelėdnagių tiltu“, – teigė bendrovė.

Anot jos, iki penktadienio tilto prieigose bus įrengiami apylankos ženklai, o kitą savaitę planuojama pradėti elektroninių ryšių darbus. Rekonstruojant tiltą bus įrengta nauja perdanga, vandens surinkimo ir nuvedimo sistema, hidroizoliacija, paklota nauja asfalto danga, rekonstruotos atramos, įrengti atitvarai, turėklai ir apšvietimas.

Bendra darbų vertė siekia 3,7 mln. eurų (su PVM).

1962 metais pastatyto ir pernai sausį įgriuvusio tilto būklė per paskutinius metus sparčiai prastėjo ne tik dėl jo amžiaus, bet ir pasikeitusio eismo intensyvumo.

Eismas tiltu buvo ribojamas jau kurį laiką, o ribojimai dar sugriežtinti po pernai įvykusios tilto kraštinės sijos griūties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių