„S&P Global Ratings“ patvirtino „Akropolis Group“ turėtą kredito reitingą

  • Teksto dydis:

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ trečius metus iš eilės patvirtino prekybos ir pramogų centrus valdančios bendrovės „Akropolis Group“ turėtą BB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva.

Kaip penktadienį pranešė „Akropolis Group“, reitingas bendrovei paliktas išanalizavus finansinius rezultatus, esamą finansinę situaciją ir svarbiausių finansinių rodiklių perspektyvas.

„Tai patvirtina, kad grupės valdomi prekybos ir pramogų centrai veikia sėkmingai, o įmonių grupė generuoja augančius finansinius rezultatus“, – pranešime cituojamas „Akropolis Group“ direktorius ir valdybos pirmininkas Nerijus Maknevičius.

„S&P Global Ratings“ reitingo peržiūros ataskaitoje prognozuojama, kad per ateinančius 12-24 mėnesius „Akropolis Group“ turėtų išlaikyti esamą skolos ir skolos plius nuosavo kapitalo santykį ir toliau didinti nuomos pajamas.

Tarptautinės reitingų agentūros „S&P Global Ratings“ ir „Fitch Ratings“ bendrovę „Akropolis Group“ pirmą kartą reitingavo 2021 metų gegužę.

„Akropolis Group“ pernai gavo 84 mln. eurų nuomos pajamų, o jos pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizavimą (EBITDA) siekė 83,1 mln. eurų, atitinkamai 12 proc. ir 16 proc. daugiau negu 2022 metais.

„Akropolis Group“ obligacijos kotiruojamos „Nasdaq Vilnius“ ir „Euronext Dublin“ biržose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių