Ruošiamasi dar vieno 11 kilometrų kelio Vilnius-Utena ruožo rekonstrukcijai

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Via Lietuva“ (anksčiau – Lietuvos automobilių kelių direkcija) ruošiasi dar vieno magistralinio kelio Vilnius-Utena ruožo rekonstrukcijai ir skelbia konsultacijas su rinkos dalyviais.

„Konsultacijos tikslas – iki pirkimo pradžios informuoti rinkos dalyvius bei kitus suinteresuotus asmenis apie būsimą pirkimą, išanalizuoti siūlomas rinkos dalyvių pirkimo kainas ir sudaryti sąlygas rinkos dalyviams bei kitiems suinteresuotiems asmenims pateikti klausimus“, – rašoma skelbime.

Pasak jo, ruošiamasi rekonstruoti 10,8 kilometro kelio ruožą nuo 28,4 iki 39,3 kilometro – maždaug pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Molėtų.

Kelio atkarpos nuo Riešės seniūnijos iki Molėtų projektavimo darbai, kaip anksčiau teigė susisiekimo ministras Marius Skuodis, turėtų būtų baigti antrąjį šių metų ketvirtį, iškart po to planuojama paskelbti ruožo rangos darbų konkursus.

Kovą pradėti 30 kilometrų magistralinio kelio Vilnius–Utena atkarpos tarp Utenos ir Molėtų – darbus už 61 mln. eurų (su PVM) atlieka konkursą laimėjusi ir sausio pabaigoje sutartį su „Via Lietuva“ pasirašiusi Panevėžio kelių statybos įmonė HISK.

Pernai spalį pradėta beveik dviejų kilometrų ilgio šio kelio atkarpos Utenos mieste rekonstrukcija, jos vertė siekia 7 mln. eurų. Darbus taip pat atlieka HISK, juos užbaigti numatyta liepą.

M. Skuodis anksčiau teigė, kad visas kelias Vilnius–Utena turėtų būti rekonstruotas iki 2025 metų pabaigos.

Kelių priežiūros ir plėtros programoje šiemet kelio Vilnius–Utena rekonstrukcijai papildomai skirta 40 mln. eurų.

Kelias Vilnius–Utena yra viena pagrindinių Lietuvos transporto arterijų, vedančių iš šalies sostinės į aplinkines savivaldybes. Šis kelias yra ir vienas problematiškiausių, turintis cementbetonio dangą, kuri yra deformuota ir susidėvėjusi.

„Via Lietuvos“ duomenimis, per parą keliu pravažiuoja apie 9 tūkst. transporto priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šimtą

Šimtą portretas
Metų ruošis, ateis ruskei ir ką tada

alis...

alis... portretas
tai negalima vadinti rekonstrukcija... rekonstrukcija būtų tada, kai būtų panaudota jau esanti betoninė danga... o dabar visiškai sugriauna kelią, ir tai vadinama rekonstrukcija?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių