Nemaloni staigmena: dirbo daug, bet negavo metų stažo

Grįžti į straipsnį

Geroves valstybe

Geroves valstybe portretas
Dirbu ligonineje. Uzdirbau 1700 e, 700 e mokesciai, 1000 i rankas. O cia uzdirbo 1400 e, mokesciu sumokejo 300, i rankas liko 1100, gavo praktiskai visus metus stazo ir dar nepatenkintas... Tfu.

Individualiems

Individualiems portretas
leista prisukciauti keliems gyvenimams is samdomuju.

To viskas sazininga

To viskas sazininga portretas
Tai pats eikite i ta individualia veikla, jeigu jau jus taip skriaudzia samdomame ar tarnautojo darbe, tiek daug mokesciu sumokate ir t. t. Patirsite visus individualu Vargus realiai, tada kitaip kalbesite. Greiciausiai dar baisiau skusites

Anonimas

Anonimas portretas
kaip supratau pensija su tuo kuris dyrba daug metu ir praranda sveikata ir su tuo kuris nedyrba o pasistengia tik paskutinius pora metu gerai uždyrbt skyrtumas 100 eu ,kilo klausimas ar dyrbt ir praras sveikata ar gaut pensiją sveikam.

E.

E. portretas
Sodros pokalbiai tikrai įrašomi. Jie yra saugomi asmens paskyroje jų sistemoje. Kartą teko tuo pasinaudoti ir įrodyyi, kad klaida atsirado dėl neteisingo patarimo.

Patarimas

Patarimas  portretas
Iškilusius klausimus su Sodra, VMI spręskite tik registruotu laišku. Jie per nustatytą laikotarpį taip pat atsako registruotu laišku. O telefonu pasakyti žodžiai nieko nereiškia. Jų niekur neprisegsit.

Anonimas

Anonimas portretas
JEI PENSIJA YRA ŽMOGAUS NUOSAVYBĖ TAI KODĖL SUTUOKTINIO PENSIJĄ NUSAVINA SODRA PO JO MIRTIES ???? JUK TAI BENDRAS TURTAS UŽGYVENTAS SANTUOKOJE ....

Normali

Normali portretas
ir toleruojama oficialiai furistu busena!

Negirdejau,

Negirdejau, portretas
kad kur nors skaiciuotu staza arkliams! Visur jis yra tik vadeliotojams.

nesodrus

nesodrus portretas
nekenciu sodros, naudos nulis, tik lupikavimas, atsiktikus problemai siuntineja kaip durnus, is sodros i vmi, is vmi i sodra, is sodros i vmi, eikit jus velniop, kaip del sistemos "klaidos' tais kas atsakingas uz sistema, sistemos administratorius, sistemos kurejas, noriu kad kristu galvos!!! absurdu kontrora

Aš portretas
Šioj įstaigėlėje dažnai dešinė nežino, ką daro kairė. Nesugeba net PSD mokesčio apskaičiuoti: nuo kito mėnesio eisiu susižinoti gyvai ir dar konsultantės pavardę užsirašysiu jei ką, nes telefonu pasako viena, nuėjus į polikliniką aiškina, kad nesu apdrausta, nes nesumokėtas PSD mokestis, nors telefonu vieną kartą sakė, kad permoka, kitą kartą, kad nesusimokėjau reikiamos sumos, tada 3 dienas tenka laukti atsakymo, kol aiškinasi, kas ir kodėl. Kaista telefonas, auga sąskaitos už telefono pokalbius, žodžiu, gaudyk progą ir vėją laukuose, dirbsi, arsi, o bus taip, kaip patogu jiems, o ne dirbantiesiems.

Kapitalizmas

Kapitalizmas portretas
suinteresuotas,kad jus dirbtumete ir pirktumete net mires!

Individualai

Individualai portretas
mausto valstybe ir sodra kiek tik gali. O samdomi - yra maustomi ju darbdaviu,kiek tik imanoma. Va ir lygiosios butu,tik vieni mausto patys,o kitus - mausto visi. Net ir tie individualai,jei turi reikalu su jais.

Viskas sąžininga

Viskas sąžininga portretas
Individualią veiklą vykdantys asmenys deklaruoją tas pajamas, kurią sumą išrašoma sąskaitą. Ta suma deklaruojama ir mokami mokesčiai. Ji kaip visada būna nedidelė. Labai didelei pajamų daliai už atliktus darbus jokios sąskaitos neišrašomos ir mokesčiai nemokami. Neapskaityti pinigai išplaunami ne per bankinę sistemą savo gerbūviui. Tokių pinigų kilmę beveik neįmanoma atsekti. Tokius pinigus dažniausiai laikoma grynaisiais. Tad nereikia "individuoalams" virkauti, o mokėti mokesčius, kaip moką samdomi darbuotojai ir jų darbdaviai. Kovo mėnesį aš ant "popieriaus" uždirbau 2070 eurų. Pajamų mokestis 382 eurai ir 406 Sodrai. "Individualai" pajamų mokesčio moką mažai, bet lygiai taip pat naudojasi viešosiomis paslaugomis kaip ir kiti. Jau nekalbu, kad Sodrai sumoka kapeikas.

To Sodrai

To Sodrai portretas
Nerasinekite komentaru apie tai, ko neismanote.

Sodrai

Sodrai portretas
viskas aisku...individualiai besiverčiantys sumoka mažiau sodrai, bet nori to paties kaip ir sumokantys didesnes įmokas... apetitas auga bevalgant.

liudas

liudas  portretas
o ka darys tie vyrai kurie dirbo Kauno miesto taxi firmose o ten tai bus ragai oijojoi

>!

>! portretas
Taip, taip. O sulaukus pensijos verkti ir piktintis, kad ji tokia maža

Jonė

Jonė portretas
Šiais metais žmogus, turintis individualią veiklą, kad užskaitytų vienų metų stažą, turi kas mėn uždirbti po 1466,66 eurų. O pagal darbo sutartį dirbantis turi gauti bent min. algą- 924

ogi

ogi portretas
kas meluoja tas ir vagia ir dar pats ciniskai patvirtyna z pp=0

!

! portretas
Reikia įskaityti į darbo stažą buvimą darbo biržoje visus metus!

Furistams

Furistams portretas
teskaiciuoja 8 menesius stazo per metus,nes apskaitomas tik vairuotas laikas!!! Ir tai seniai "iteisinta",nors neteiseta! Todel vyrai ir mirsta kabinose,nes laiku iseiti i pensija - truksta stazo.

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel darbuotojo mokestis sodrai yra apmokestintas pajamu mokesciu

durnam Romui

durnam Romui portretas
Todel kad jeigu mokes geras pensijas tai Landzbergio fasistinis rezimas netures ka vogti. Kapitalistai sako kad gyvuliams pinigu negalima duoti nes jie nezino ka su jais daryti.

Romas

Romas portretas
Greičiausiai nėra nei vieno žmogaus, kurį sodra "neapskaičiuotų ". Bet man daug įdomiau tas dalykas, kad mokesčių sodrai lubų nėra, o pensijai yra. Jeigu žmogus uždirba daug, tai mokesčiai skaičiuojami nuo visos sumos, o pensijai kažkodėl yra kažkokios "lubos".

ai tai

ai tai portretas
man Sodra skaičiuodama stažą išmetė beveik puse sowietinių laikų stažo, dekretinių laikotarpio 5 metus(3vaikai..) ir paskaičiavo 160 litų/mėn. pensiją. Nors vienu tarpu kelis metus ariau per du darbus. Dabar irgi gaunu nekažkiek - 300 Eu. Gerai kad vaikai ,,sriubos lėkšte duoda" o tai būtų visai prastai..Mano nuomone Sodra specialiai taip daro. Ji nestovi žmogaus pusėj o tik žiūri kaip kuo daugiau apiplėšt kad mažiau turėtum Kaip ir kitos valst.institucijos ar mokesčiu, draudimų įvedinėtojai

o kas tau liepe daug dirbt ???

o kas  tau liepe daug dirbt ??? portretas
reikejo eit vogt ,, arba ysidarbint kasininku , bughalteriu ar sekreTarka .. butum turejes ir staza ir super pensija...o jei kriokei darbininku visa gyvenima ... by....is y dantis ir minimali pensija su ,,,trukstamu,,, stazu...

kaimietei

kaimietei portretas
dabar žmonės yra tiesiog unikalūs - įkūrėme pilietine organizacija išrinkome malonia darbščią ir draugiška pirmininke o po keliu metu paaiškejo kad ta maloni renka mums nežinant musu vardu iš verslo paramas ir kitaip kombinuoja pinigus. Nemažus. Susirinkime paprašius atsiskaityti įvardinti konkrečiai ir parodyti, taip pat maloniai pasiuntė..Išeina būkim draugais bet aš vogiau ir voksiu. Nors pagausit ir paklausit ką darai. Ir viskas sau iki paskutinio cento. O veiklai įsiveskit nario mokestį..nors ir jį tikriausiai pavoksiu Su šypsena ir nustebimu kodėl jūs nenorit dirbt bendruomenės labui :D) Va jum ir draugiškumas, bendravimas, vienybė.

Antanas.

Antanas. portretas
Kas tokią įdingą skaičiavimo metodiką prastūmė? Kairieji ar dešinieji? Štai jums ir atsakymas: Už kurią iš dvylikos partijų balsuot?

tevas

tevas portretas
landzbergiai jus durina,o jus balsuojat,,,,kaip ir rusai puola,,o musi pinigus atiduoda amerikosams...

to Kur stepukonis?

to  Kur stepukonis? portretas
Kaip tai kur Stepukonis? Surišk du jau susirišusius faktus. Landsbergis G. su „karaliene“ išparduoda turtą, perka namą užsienyje ir kol ši šeimynėlė nepabėgs kuo toliai nuo Lietuvos į šalį kur nesiekia Temidės rankos, tol Stepukonio niekas per daug nejudins.

Kur stepukonis?

Kur stepukonis? portretas
Senokai nesigirdi. Skelbė, kad paleistas į laisvę. Taigi viskas ok?

nesijaudinam

nesijaudinam portretas
stepukonis naudingiau panauduos jusu pensijas

Senukas

Senukas portretas
Taip jie skatina versla ...

nesukit galvos

nesukit galvos portretas
taip, kaip dabar skaičiuoja pensijas,ar dirbai, ar nedirbai, ar gavai priešlaikinę - vistiek gausi 446 eurus.

BLAIVININKAS

BLAIVININKAS portretas
Vytautas Didysis po Žalgirio mūšio kelis vežimus statinių vyno, atimto iš kryžiuočių, įsakė išlieti lauk, todėl viskas bus gerai.

ll

ll portretas
Bet jei moka mažesnius mokesčius socialiniam draudimui,tai kodėl stebisi ir kalba tik apie pinigus uždirbtus sau į rankas?Jei pasako vieną turi pasakyti ir kokius mokesčius moka, nes lygiavos negali būti tarp tų ,kurie moka daugiau mokesčių su tais ,kurie moka mažiau.

Labai daug niuansų

Labai daug niuansų  portretas
Darbuotojas privalo reikalauti, kad jo algą būtų didesnė už minimalią (žinoma ar darbdavys klausia). Tik tokiu atveju bus šansai turėti vienerių metų darbo stažą. Taip vadinamą vienetą. Nes, jei žmogus susirgs, jam darbdavys mokės greičiausia 80procentų už pirmas 2 dienas. Sodra taip pat sumokės nežinau kiek, bet tik ne 100procentų. Tokiu atveju pilnų metų darbo stažo nebus. Bus 0,... Seniai buvo išėjęs įstatymas, kad atostoginiai t.b. išmokami ne mažiau, kaip minimali alga. Nemanau, kad tas įstatymas pakeistas. Nes atostoginiai išmokami iš paskutinių 3-ju mėn. vidurkio. Ir jei išeis mažiau tą mėnesį negu minimali alga, tai vėl metų darbo stažo neturėsite. Bus tarkim 0,95.

KAIMIETEI

KAIMIETEI portretas
Pragyvenau prie tarybinės valdžios 40 metų..Visa nelaimė kad rusai išėjo o sovietinė valdžia Lietuvoje liko....

Tera

Tera portretas
Jurgiui,tikras esi jurgis

Zuikis

Zuikis portretas
Remonto ir video darbus atlieka ir gauna į rankas 1000eur, tai čia akivaizdu kad ne viską traukia.... be 2000 į rankas dabar niekas nedirba.

kaimietė

kaimietė portretas
Pirmam anonimui užkliuvo tarybiniai laikai,tai norėčiau paklausti:ar ilgai tais laikais gyvenai?Tais laikais kas kas ,bet mokytojai tikrai buvo gerbiami,niekas nedrįso prieš mokytoją pakelti ranką.Ir teisybės buvo daugiau,nebuvo kad įmonės direktorius uždirbtų arti šimto kartų didesnę algą,nei darbuotojai.Benamių,šitiek vargšų tikrai nebuvo,gyvenom prasčiau,bet buvom laimingesni,draugiškesni,o dabar kaimynas kaimyno nepažįsta,jau nekalbant apie gimines.Visi užsidarę savo kiautuose

Jurgis

Jurgis portretas
Nėra ko verkti.Uz ką nubalsavote tai ir gaunate

Birute

Birute portretas
Ir anksčiau taip buvo, mokėjo mokesčius bet skaičiavo per pusę mažiau, žmonės nesėdėjo valstybei ant sprando patys kūrėsi darbo vietas, išėjus į pensiją paskaičiavo puse darbo stažo, abidna kad mulkina žmogų

Anonimas

Anonimas portretas
Praeitą mėnesį, po perskaičiavimo gavau 10,06€ daugiau,o šįkart jau suma sumažėjo 6,66€ Įdomu kodėl?

Estija

Estija  portretas
Jau suvienodino mokesčius. Kad neliktų gyvulių ūkio, tiek uab, tiek MB, tiek individuali veikla , tiek verslo liudijimai turi mokėti vienodus mokesčius. Db UAB moka viešbutis ir PVM, ir atlyginimus pagal darbo sutartis, ir pelno mokestį ,o su verslo liudijimu ta pati vaikla moka kapeikas. Apmokestinti vienodai. Valstybė neturi leisti ale protingesniems mokėti mažiau. Tada nereiks mokesčių kelti jau ir taip mokantiems.

to jop

to jop portretas
nejuokink seimunu, ju atliginimai susideda is mokesciu moketoju pinigu, reiskia mokesciu moketojai moka uz juos mokescius

jop

jop portretas
Pensija turi būti skaičiuojama pagal sumokėtus moesčius, moki daug -uždirbai daug, moki mažai -mažai uždirbai, nieko nemokėjai, tai nieko neuždirbai.

siūlymas

siūlymas portretas
pirmiausia pervesti į individualią (o ne valstybės apmokamą) veiklą Sodros padalinį - Užimtumo tarnybą. Tuomet paaiškės, ar reikia ten tiek darbuotojų, kurie konkrečiai nepadeda žmogui įsidarbinti, o tik statistiką fiksuoja, apklausas rengia. Likusiems darbuotojams atlyginimas priklausytų nuo to, kiek bedarbių pavyko kiekvienam įdarbinti...

Karolis

Karolis portretas
Nusuprantu, ko čia žmonės nepatenkinti??? Juk gyvena "Gerovės valstybėje"! Faktiškai tai ne šalis, o "demokratijos lopšys"!

Anonimas

Anonimas portretas
eili karta liko isdurtas su ta SODRA ir S U P I S T U fondu

Kukas

Kukas portretas
Koks dar stazas? Jei pensija liberalizuota ir skaiciuojama pagal sukauptus eurus. Gal sodroje ir rodys 30 metu staza, bet jei pensiju fonde bus 0 euro, tai nieko ir negausi.

Anonimas

Anonimas portretas
ta pavelda seniai laikas naikinti ! VAGIU LIZDAS TEN !

asas

asas portretas
lansberginem seimo abortu liekanom ir stazas dvigubai ir pensija dvigubai

Anonimas

Anonimas portretas
KADANGI VISI REGISTRUOTI BEDARBIAI IR ILGALAIKIAI BEDARBIAI kuriems nebuvo pasiūlytas darbas pagal turimą kvalifikaciją turėtų buti laikomi kaip DIRBANTIS ir bedarbystės laikas užskaitomas į DARBO STAŽĄ....Tai butų SOCIALIAI TEISINGA.

Anonimas

Anonimas portretas
Darbo biržos atvirai tyčiojosi iš žmonių....Štai ne dėl savo kaltės o dėl lansberginės valdžios IDIOTIZMO griaunant valstybės pramonę, žemės ūkį daugybėi žmonių teko minti darbo biržos slenkstį, nes dagelio profesijų žmonės prarado darbą...Šita MANKURTŲ valdžia nieko nedarė , kaip beje ir dabartinė valdžia, kad vystiti pramonę ir kurti darbo vietas...Dalis žmonių EMIGRAVO , TODĖL iš beveik keturių milijonų žmonių tarybiniais metais Lietuvoje liko vos 1,4 milijono žmonių įskaitant pensininkus ir vaikus....TAI KATASTROFA...Mažai galinčių dirbti ir dar beveik pusė neturi darbo...Valdžiab. NUSIKALSTAMAI varo dirbti aukštos kvalifikacijo išsimokslinimo žmones dirbti nekvalifikuotą juodą darbą. Tai tolygu fiziniam pasityčiojimui iš žmogaus. Taip biologijos profesorius buvo PRIVERSTAS eiti šienauti žolę kad gautų BEDARBIO PAŠALPĄ apie tai rašė žiniasklaida....Manau kad visi registruoti bedarbiai ir ilgalaikiai bedarbiai tai VALSTYBĖS KALTĖ IR PROBLEMA..

Tam mokestis

Tam mokestis  portretas
Esi kvailas net už asilą.

Mokestis

Mokestis portretas
Čia kažkoks "Jokių mokesčių" rašo tokią burliokišką propagandą, kad net vimdo. Kerzavas vatniki, naudojiesi Lietuvos žmonių sukurtu turtu: gatvėmis, parkais, viešuoju transportu, gydymo, švietimo įstaigomis ir t. t., bet agituoji nemokėti mokesčių! Važiuok į burliokyną ir ten mokesčių nemokėk! Tik nepamiršk nešiotis partinio bilieto - pasodins Putino opričnikai ant kuolo ir kričy nekričy - niekas tau nepadės.

Aš portretas
Žmogus susikuria sau darbo vieta, suka galva kaip rasti daugiau užsakymu. Sumoka visas įmokas ir lieka be stažo. Koks absudras. Bet mokėdamas PSD įmoka gauna tik nemokama gydymq, o susirgus negauna už nedarbingumą. Atostoginiai jam nepriklauso, kaip tiems kas dirba pagal darbo sutarti. Tik viska mokėk ir nieko neprašyk. Kokia neteisybe. O atsisakęs verslo liudijimo, stoji į darbo birža ir negauni jokiu išmoku. Gyvenk kaip nori. Įstatymus kuria tie kas sėdi šiltai ir nesuka sau galvos dėl paprastu žmogeliu. Bananų Respublika.

Anonimas

Anonimas portretas
TAI BOLŠEVIKINĖS - SOVIETINĖS URAVNILOVKOS REZULTATAS KURIS ATĖJO IŠ SOVIETINIŲ LAIKŲ...JUK CHAMAS, BEMOKSLIS DIRBANTIS SU KASTUVU IR LAUŽTUVU BUVO GERBIAMAS LABIAU UŽ INŽINIERIŲ, MOKSLININKĄ, GYDYTOJĄ, MOKYTOJĄ....INTELIGENTAI BUVO TAPATINAMI SU BIELORUČKOMIS, TINGINIAIS....CHAMIZMAS KLESTĖJO....TAIGI BEMOKSLIS SANTECHNIKAS GAUDAVO DIDESNĘ ALGĄ UŽ DAKTARĄ....O NUO TO IR PRIKLAUSĖ PENSIJA.

Jokių mokesčių

Jokių mokesčių portretas
Sumokėt mokesčius, kad paskui iš tų linijų savivaldybės veikėjai užsidirbtų degalų sau ir visai savo giminei už dyką? Kad pervestų paramą Ukrainai, kur tiesiog riebus žydas Zelenskis atidavė paprastus žmones ne žydus išžudyti, o žydus išsiuntė už dyką pagyventi Lietuvos sanatorijose ir geriausiuose spa? Jūs ką? Koks idiotas gali mokėti mokesčius Lietuvai? Koks dar stažas? Ar nežinote, kad esamų senatvės pensininkų nemažai yra tiesiog nusipirkę dokumentus apie didelį stažą nors realiai yra nedirbę iš viso ar dirbę fiktyviai, kai dirbo tik jų darbo knygelės tarybiniais metais?Ir tokiems dabar reikia sukrauti mokesčius, kad jie paėmę arti tūkstančio kartu su slaugos kompensacijoms pirktų namus Ispanijoje? Ar jums su galva blogai, jei mokate mokesčius Lietuvai?

Aferistas

Aferistas  portretas
Aš suprantu kad pagal individualia veikla dirbantys žmonės greičiausiai ne visi sąžiningai moka mokesčius, bet lieka nuskriausti tie kurie moka sąžiningai..... Kaip taisybes nėra...

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy Rka  DEJĘS portretas
Wapše BARDAKAS !!!! ZMOGU APIPYYYZSDYNA vidury dienos :-((( Gal seimas ŠYKNAS PAJUDINS ?

Galerijos

Daugiau straipsnių