N. Grunskienė: bandymų apeiti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai daugėja

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė sako, kad bandymų apeiti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai kiekis didėja. Taip pat, anot jos, nors bandoma sustabdyti sankcijų apėjimus ir nubausti tokia veikla užsiimančius asmenis, tai darosi vis sunkiau.

„Šiuo metu, jeigu neklystu, yra atliekama apie 50 atliekamų ikiteisminių tyrimų. Žinau, kad dėl keleto yra priimti sprendimai. (...) Tas kiekis parodo, kad bandymų apeiti daugėja ir yra sunkumų. Bet dirbame šioje srityje“, – antradienį Seime žurnalistams teigė N. Grunskienė.

Anot jos, tam pasitelkiamos įvairios schemos. Generalinė prokurorė paminėjo, kad bent vienu atveju po ikiteisminio tyrimo dėl sankcijų apėjimo byla buvo perduota teismui. 

„Yra viena byla, kuri buvo perduota į teismą, dėl ginklų kontrabandos“, – sakė ji.

Europos Sąjungos (ES) šalys šiuo metu yra priėmusios 14 sankcijų paketų nukreiptų prieš agresiją Ukrainoje vykdančią Rusiją. Prekybos apribojimai taip pat įvesti Baltarusijai, taip siekiant pažaboti apribojimų Maskvos režimui vengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai  portretas
gerai kad yra apeinamos sankcijos,iš kurių RUSIJA IR BALTARUSIJA tik juokiasi šaunuoliai, savo sankcijas galit susikišti į šikna ,o protingi žmonės ir verslininkai kaip vežė ir toliau vež prekes į RUSIJA IR BALTARUSIJA, šaunuoliai ir sekmės

Šturmanas

Šturmanas portretas
Kai aplink rūkas, sugedę visi laivo prietaisai, nieko nesimato per ištiestą ranką, nežinai kur eit /ne plaukt o eit../, reikia sustot ir išmetus inkarą palaukt. Po kurio laiko rūkas tikrai išsisklaidys..

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
jūs su tom sankcijom kurios veikia tik prieš mus pačius.Imkit pavyzdį iš amerikonų.. Be to ar nematot kad jau laikas atstatinėt senus ryšius, prekybas, gamybas, trandzitus ir t.t ? Karas eina i pabaiga ir nesvarbu kas laimės kas ne, o kaimynai su didžiule rinka tokiom nykštukinėm šalim kaip Lietuva labai naudingi. Raminkis Grunskiene. Palauk, bus sveikiau..:D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių