LEA: siekiant spartesnės plėtros, siūloma saulės elektrines įrengti ant daugiabučių namų stogų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje kasmet vis daugiau elektros pagaminama iš atsinaujinančių  energijos išteklių, o tai leidžia mažinti elektros importą bei didina šalies energetinį saugumą ir nepriklausomybę, praneša Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

Agentūros duomenimis, šiuo metu saulės elektrinių galia Lietuvoje yra didžiausia iš visų atsinaujinančius energijos išteklius naudojančių technologijų. Jų plėtrą spartina ne tik valstybės sukurtos palankios sąlygos bei skiriamas finansavimas gaminančių vartotojų saulės elektrinių įrengimui, bet ir supaprastinti reikalavimai bei rekomendacijos saulės elektrines įrengti miestuose ant daugiabučių namų stogų.

LEA duomenimis, Lietuvoje veikia ne tik komercinės, bet ir gaminančių vartotojų saulės elektrinės, kurių bendra galia kelis kartus viršija komercinių saulės parkų galią.

Pranešama, kad nuo šių metų pradžios saulės elektrinių galia šalyje padidėjo 62 proc. ir šiuo metu siekia beveik 1,8 tūkst. MW. Tikimasi, kad šių metų pabaigoje ši galia sieks apie 2 tūkst. MW.

Skaičiuojama, kad saulės elektrinėse energiją gamina per 110 tūkst. vartotojų, o jų elektros energijos gamybos įrenginių galia siekia per 1,3 tūkst. MW.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių